​Rafael Nadal nu a mai jucat vreun meci oficial de mai bine de trei luni, iar revenirea ar trebui să se producă la Barcelona (dacă nu va surveni iar vreo retragere din cauza problemelor medicale). În primul tur al turneului de categorie 500, fostul lider ATP ar urma să dea peste italianul Flavio Cobolli.

Rafael NadalFoto: William WEST / AFP / Profimedia

>> Ion Țiriac: „Trei sferturi din succesul lui Novak Djokovic se datorează turneului de la București”

Conform tragerii la sorți de sâmbătă, Rafa îl va întâlni pe tânărul Cobolli, locul 63 ATP, în vârstă de 21 de ani.

Ajuns la 37 de ani, Nadal tot încearcă să revină în circuitul ATP după ce a evoluat în acest an doar la Brisbane.

Aflat în prezent pe locul 646 mondial, Rafa a ratat competiții importante în ultimul an, iar explicația ibericului este una clară: „corpul nu îmi mai permite”.

De ani de zile, Nadal se tot luptă cu accidentările, iar dacă lucrurile vor continua la fel atunci ibericul se află tot mai aproape de retragerea din tenis (fostul lider ATP va împlini 38 de ani pe 3 iunie).

>> Mai ia Simona Halep suplimente? Răspunsul oferit de fosta lideră WTA pentru Tennis Magazine

Rafa are recorduri impresionante pe zgura care „i-a schimbat cariera”, așa cum ibericul preciza la un moment dat.

Vorbim despre 11 titluri la Monte Carlo, 12 la Barcelona, 5 la Madrid, 10 la Roma și 14 la Paris (Roland Garros), toate trecute în dreptul lui Rafa.

Revenit la începutul anului după o pauză de aproape un an, Nadal a arătat o formă bună la Brisbane, dar după înfrângerea dramatică cu Jordan Thompson (meci în care a ratat trei mingi de meci) s-a lovit din nou de probleme medicale.

Rafa a făcut deplasarea în SUA, s-a antrenat în complexul de la Indian Wells, dar nu a mai revenit într-un meci oficial.

Barcelona Open are loc în perioada 15-21 aprilie, pe zgură, competiția face parte din categoria ATP 500 și are premii totale în valoare de €2,782,960.

Campionul en-titre este Carlos Alcaraz (a cucerit trofeul în 2022 și 2023). Recordmanul este Rafael Nadal, cu 12 trofee (primul câștigat în 2005, iar ultimul în 2021).

Rafael Nadal, antrenându-se pe zgura de la Barcelona