Aflată în așteptarea debutului din sezonul de zgură 2024, Simona Halep a oferit un interviu celor de la Tennis Magazine. Fosta lideră WTA este în continuare supărată pe sistem, recunoaște că au fost momente în care s-a gândit să se retragă și spune că ia în continuare suplimente.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Simona Halep și noul antrenor - Rolul lui Darren Cahill în alegerea acestuia și cât va ține perioada de probă

Simona Halep spune că ia în continuare suplimente

Revenită oficial în tenis cu ocazia turneului WTA 1000 de la Miami, Simona se află înaintea debutului în sezonul de zgură, cel în care a obținut până la urmă cele mai importante rezultate ale carierei.

Jurnaliștii de la Tennis Magazine au venit special la București (într-o zi de joi) pentru a discuta cu dubla campioană de Grand Slam.

Conform sursei citate, timp de o oră Halep a răspuns tuturor întrebărilor și nu s-a ferit de niciun subiect.

Tennis Magazine urmează să publice în următoarea perioadă materialul cu Simona, dar până la acel moment le-a oferit cititorilor fideli câteva dintre răspunsurile date de sportiva născută la Constanța.

  • „Este încă supărată pe un sistem despre care crede că a dat greș în cazul ei? Da.
  • Au fost momente în care s-a gândit să renunțe pur și simplu? Da.
  • Este furioasă pe Patrick Mouratoglou, fostul ei antrenor, cel care a recomandat și i-a oferit suplimentele? Nu.
  • Mai ia suplimente? Da, în mod surprinzător.
  • Își dorește să revină în competiție? Da.
  • Se vede câștigând mai multe turnee mari? Poate nu”, informează Tennis.com.

Simona Halep a fost testată pozitiv la Roxadustat pe durata US Open 2022, după ce a consumat un supliment contaminat.

Halep a dat în judecată Quantum Nutrition (compania producătoare a suplimentului) și a solicitat despăgubiri de 10 milioane de dolari.

>> OPINIE. Cât de corect este ca Simona Halep să primească wild carduri? Totul a început cu Maria Sharapova, când rusoaica a revenit și ea după dopaj și Halep atunci a contestat-o

Reamintim că revenirea Simonei Halep pe zgură se va amâna, sportiva născută la Constanța fiind nevoită să declare forfait din cauza unor probleme medicale: ea acceptase un wild card din partea organizatorilor turneului WTA 125 de la Oeiras, Portugalia (15-21 aprilie).

Fosta lideră WTA a invocat probleme medicale după participarea la WTA Miami (a fost învinsă în runda inaugurală de Paula Badosa).

Simona a primit un wild card și la turneul de la Madrid, competiție de categorie WTA 1000 (va avea loc în perioada 23 aprilie - 5 mai). Halep a câștigat întrecerea de la Caja Magica la edițiile din 2016 și 2017.

>> Ion Țiriac vorbește despre șansele Simonei Halep de a mai câștiga un Grand Slam

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).

>> Simona Halep, control antidoping înainte de antrenament: „Să vină de câte ori doresc”