Sebastian Korda a bifat doar o prezență în turul al doilea al Mastersului de la Monte Carlo, dar nu a fost singura bătaie de cap pentru jucătorul american. Ocupant al locului 27 în ierarhia ATP, Korda a fost jefuit în plină stradă în Principat, el rămânând fără ceasul în valoare de aproximativ 300 de mii de euro.

Sebastian KordaFoto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia

>> Tabloul sferturilor de finală la ATP Monte Carlo

Sebastian Korda, deposedat de ceasul în valoare de aproximativ 300 de mii de euro

Korda nu a avut armele necesare pentru a i se opune lui Jannik Sinner, italianul eliminându-l categoric pe american în turul al doilea, scor 6-1, 6-2.

Nu a fost însă singură problemă pentru Sebastian la Monte Carlo. Presa din Principat anunță că doi indivizi mascați l-au deposedat pe american, în plină stradă, de ceasul în valoare de aproximativ 300 de mii de euro.

Sportivul nu a fost rănit, dar a rămas fără obiectul scump pe care-l purta la mână. Autoritățile au demarat o anchetă, dar fără să-i găsească până în acest moment pe infractori.

În vârstă de 23 de ani, Korda a fost cel mai sus în clasamentul ATP pe locul 23 (în octombrie 2023), iar de-a lungul carierei a câștigat doar din premiile din tenis suma de $4,880,055 (simplu plus dublu).

>> VIDEO Novak Djokovic, în sferturi la ATP Monte Carlo – Prestație sub așteptări pentru liderul mondial

>> VIDEO ATP Monte Carlo: Jucătorul momentului, calificare la pas în sferturile de finală