Danielle Collins este jucătoarea momentului în circuitul WTA, campioana de la Miami reușind să facă pasul în semifinalele de la Charleston. Americanca în vârstă de 30 de ani a eliminat-o pe Elise Mertens, a 11-a favorită a întrecerii.

Danielle CollinsFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Danielle Collins, în semifinale la WTA Charleston

La începutul anului, Danielle a surprins lumea tenisului atunci când a anunțat că se va retrage din sportul de performanță la finalul sezonului 2024.

De la acel moment, cariera americancei cunoaște o adevărată înflorire, Collins câștigând recent turneul WTA 1000 de la Miami, iar acum a reușit calificarea în semifinalele de la Charleston.

Ultima „victimă” din circuit a americancei a fost Elise Mertens, cap de serie 11 la turneul de pe zgura verde. Victoria a venit în două seturi, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 25 de minute.

De știut:

  • În urma succesului din meciul cu Mertens, Collins a ajuns la 11 victorii consecutive în circuitul WTA.

Tot sâmbătă, Maria Sakkari a trecut de Veronika Kudermetova. Cap de serie trei la Charleston, jucătoarea din Grecia a fost la conducerea partidei și nu i-a oferit mari speranțe adversarei, scor 6-2, 6-4. Rusoaica a fost favorită 9 la Charleston.

WTA Charleston, semifinale

Jessica Pegula (1) vs Daria Kasatkina (4)

Maria Sakkari (3) vs Danielle Collins

Rezumatul partidei dintre Danielle Collins și Elise Mertens

Rezumatul partidei dintre Maria Sakkari și Veronika Kudermetova

Credit One Charleston Open este un turneu din categoria WTA 500 ce se desfășoară în perioada 1-7 aprilie. Se joacă pe zgură verde și este dotat cu premii totale în valoare de $922,573. Campioana en-titre este Ons Jabeur.

>> WTA Charleston: Jaqueline Cristian, eliminată în sferturile de finală, după un set câștigat

>> WTA Bogota: Irina Bara a ratat calificarea în semifinale

>> Darren Cahill, cuvinte de laudă pentru noul antrenor al Simonei Halep: „A avut încredere în ea”