Marea problemă a tenisului de câmp în era modernă este reprezentantă de durata meciurilor. Televiziunile vor un program mai concret, cu toate că nimeni nu știe pe cât timp se poate întinde un meci din circuitul masculin.

Tenis de campFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

>> Marile necunoscute ale sezonului de zgură din ATP - Dominația lui Nadal, tot mai aproape de apus

15 secunde timp la serviciu pentru raliurile de sub 3 lovituri, plus fără pauză de scaun în primul set

În încercarea de a mai reduce puțin din durata partidelor din circuitul masculin, ATP vine cu reguli noi pentru Mastersul de la Madrid (24 aprilie-5 mai), transmite puntodebreak.

E drept că ele vor fi testate în complexul de la Caja Magica în turneul de dublu masculin și vor viza reducerea „timpilor morți” din timpul unui meci de tenis.

În primul rând, timpul alocat jucătorului de la serviciu se va reduce de la 25 de secunde (cât este în prezent) la doar 15 secunde. Acest lucru va fi însă aplicat doar în schimburile care vor avea maxim 3 lovituri.

>> Novak Djokovic are un nou antrenor - Goran Ivanisevic anunță: „Este perfect pentru el”

După raliurile mai lungi și mai intense, timpul pentru jucătorul care urmează să servească va rămâne tot 25 de secunde.

O altă modificare importantă pe care conducătorii ATP o vor testa la Madrid va fi cea a lipsei pauzelor dintre gameuri.

Se va juca fără pauză de scaun, jucătorii urmând să schimbe doar terenurile după gameurile impare, așa cum prevede regulamentul.

Prima pauză va apărea doar după încheierea primului set, aceasta urmând să fie un pic mai mare decât de obicei.

>> Jaqueline Cristian, în optimi la WTA Charleston - Victorie contra unei finaliste de Grand Slam

Începând cu setul al doilea va reapărea pauza normală de scaun pe care jucătorii o pot lua după gameurile 3, 5, 7 și tot așa.

Rămâne de văzut de cât succes se vor bucura aceste noi reguli cu ajutorul cărora ATP vrea să mai reducă din durata meciurilor.

Dacă modificările vor avea succes, atunci rămâne de văzut în ce condiții vor putea fi ele implementate și pentru partidele de simplu.

>> Un important turneu va reveni în circuitul WTA după o pauză de cinci ani

Este cunoscut faptul că unele raliuri consecutive pot dura constant peste 3 lovituri (deci regula cu 15 secunde ar deveni inutilă în multe dintre momente).

De asemenea, unele seturi din circuitul masculin durează o oră și chiar mai mult în dese rânduri. Cum ai putea în aceste condiții să nu-i lași pe jucători să aibă pauză de scaun?