​Antrenat de Darren Cahill, Jannik Sinner a triumfat la Mastersul de la Miami, italianul impresionând prin nivel ridicat al jocului de-a lungul competiției din Florida.

Darren CahillFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> WTA: Româncele și-au aflat adversarele de la Charleston și Bogota

Victoriile cu Djokovic de pe finalul lui 2023 i-au dat încredere lui Jannik Sinner

După ce Sinner (22 de ani) a ridicat trofeul și și-a asigurat matematic și prezența pe locul al doilea în ierarhia ATP (cel mai bun loc ocupat în carieră), Cahill (fost antrenor al Simonei Halep) a explicat secretul din jocul elevului său.

De asemenea, reputatul antrenor australian a vorbit și despre BIG 3 și de ce nu este corect ca orice generație viitoare să fie vreodată comparată cu perioada de glorie a lui Federer, Nadal și Djokovic.

Darren aduce în discuție finalul sezonului trecut, unul în care Jannik a reușit să depășească o barieră psihologică prin cele două victorii împotriva lui Novak Djokovic (în Cupa Davis și în grupele de la Turneul Campionilor).

„Felul cum a încheiat sezonul trecut l-a ajutat enorm pe Jannik. S-a maturizat foarte mult în ultimul an, dar victoriile de la Torino (Turneul Campionilor) și Cupa Davis au fost momente foarte importante pentru el. A fost capabil să ducă cu el acel val de încredere și la Australian Open, iar acum știe cu adevărat de ce este capabil” - Darren Cahill, citat de Sportskeeda.

Între timp, de la acel moment italianul l-a mai învins încă o dată pe Djoker, în semifinalele de la Australian Open 2024.

>> Locul ocupat de Simona Halep în noul clasament WTA

Nicio generație nu trebuie să se compare cu BIG 3 (Federer, Nadal și Djokovic), spune Darren Cahill

BIG 3 a adunat până în prezent 66 de titluri de Grand Slam, iar Darren Cahill este de părere că nu va mai exista vreodată o asemenea dominație în tenisul mondial.

Timp de sezoane întregi, Roger, Rafa și Nole au acaparat titlurile majore, iar statisticile celor trei sunt impresionante.

Federer (retras din activitate) a rămas la cota 20 de Grand Slamuri, în timp ce Nadal (22) și Djokovic (24) cel puțin teoretic ar mai putea câștiga ceva (Rafa, eventual un Roland Garros, în timp ce Nole este încă „verde” și ar mai putea cuceri unele trofee importante).

„Ei bine, nu cred că ar trebui ca cineva să se compare cu această generație a lui Novak, Federer și Nadal. Ceea ce au reușit să câștige pe o perioadă atât de lungă este remarcabil. Nu cred că vom mai vedea vreodată această dominație, indiferent de situația existentă” - Darren Cahill, despre performanțele incredibile ale BIG 3.

„Nu aș începe să compar încă ceea ce fac Carlos (Alcaraz), Jannik (Sinner) sau Holger (Rune) cu generația anterioară pentru că ar fi nedrept. Au nevoie de timp pentru a-și găsi calea.

Nivelul este acolo, dar au nevoie să câștige mult mai mult de atât înainte de a-i putea compara cu acei băieți (BIG 3)”, a conchis Darren Cahill.

În vârstă de 22 de ani, Jannik Sinner a câștigat doar în acest sezon 3 titluri (dintre care unul este de Grand Slam - Australian Open), având 22 de victorii și o singură înfrângere.

Singurul jucător care se poate lăuda că l-a învins până acum în 2024 este Carlos Alcraz (în semifinalele de la Indian Wells).

A adunat în carieră $21,021,773, iar în total are 13 titluri ATP.

>> Modificări la vârful ATP - România, fără jucător între primele 250 de locuri

Turneele câștigate de Sinner de-a lungul timpului

2024 - Australian Open, Rotterdam, Miami

2023 - Montpellier, Canada Masters, Beijing, Viena

2022 - Umag

2021 - Melbourne 1, Washington, Sofia, Antwerp

2020 - Sofia.