Anca Todoni s-a calificat în optimile turneului de categorie „WTA 125” de la San Luis Potosi, după ce a învins-o pe a treia favorită a competiției din Mexic.

Anca TodoniFoto: Alex Nicodim/NurPhoto/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Semifinală între două campioane de Grand Slam la WTA Miami

Anca Todoni a învins-o pe Sara Sorribes Tormo, după un meci de patru ore și 14 minute

Aflată pe locul 226 în clasamentul mondial, Todoni a ajuns pe tabloul principal după ce a învins-o pe Katarina Zavatska (179 WTA, principala favorită din calificări).

În primul tur, Todoni s-a impus în fața ibericei Sara Sorribes Tormo (52 WTA și favorită 3 a competiției din Mexic), scor 5-7, 7-5, 7-6(5).

Victoria obținută de româncă în fața fostei ocupante a locului 32 WTA a venit după patru ore și 14 minute de joc, acesta fiind unul dintre cele mai lungi meciuri din istoria tenisului feminin.

Jucătoarea din Spania este obișnuită cu acest tip de partide, disputând de-a lungul carierei mai multe meciuri de aproape patru ore.

>> VIDEO Trei jucători din Top 10 mondial, eliminați în optimi la ATP Miami / Tabloul sferturilor

De știut:

  • Sportiva din România se va duela în optimi cu argentinianca Julia Riera (119 WTA).
  • Grație parcursului de la San Luis Potosi, Anca Todoni se află pe locul 216 în clasamentul WTA Live (cea mai bună clasare a carierei).
  • Tot marți, Irina Bara (153 WTA) a fost învinsă de italianca Elisabetta Cocciaretto (51 WTA, favorită 2 și campioană en-titre), scor 6-1, 6-2, după o oră şi 22 de minute.
  • Calificarea în optimi este recompensată cu 2.000 de dolari şi 15 puncte WTA, iar pentru prezenţa în primul tur se oferă 1.250 de dolari şi un punct WTA.

San Luis Open, turneu din categoria WTA 125, are loc în perioada 25-31 martie. Se joacă pe zgură, iar premiile acordate au valoare totală de $115.000. Campioana en-titre este Elisabetta Cocciaretto.