Sorana Cîrstea a trecut fără bătăi de cap de Sloane Stephens (campioană de Grand Slam), iar duminică va juca în turul al treilea de la WTA Miami cu rusoaica Daria Kasatkina.

Sorana CirsteaFoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

>> Surpriză mare la WTA Miami: Aryna Sabalenka, eliminată de o jucătoare din Ucraina

Sorana Cîrstea, meci cu Daria Kasaktina în turul trei de la WTA Miami

De doar 52 de minute a avut nevoie Sorana pentru a trece de Stephens, scor 6-2, 6-1.

Acum, pentru Cîrstea urmează meciul cu Daria Kasaktina, a zecea favorită la Miami și ocupantă a locului 11 în ierarhia WTA.

Meciul dintre Sorana și Daria va fi primul de pe Terenul 7 și va începe la ora 17:00 (ora României). Duelul va fi în direct pe canalele Digisport.

De-a lungul timpului, Cîrstea și Kasatkina s-au întâlnit de trei ori, scorul fiind 2-1 pentru rusoaică.

2024, Abu Dhabi: 6-2, 6-0 pentru Kasaktina

2021, Roland Garros: 6-3, 6-2 pentru Cîrstea

2018, Madrid: 6-3, 6-1 pentru Kasaktina

„E timpul să îmi iau revanșa. Daria este o jucătoare extrem de tenace. O știu destul de bine, dar și ea mă cunoaște. Voi încerca să-mi fac tactica bună. Sper să intru degajată și să găsesc soluții ca să o bat.

Se întâmplă de multe ori ca scorul să nu reflecte realitatea. În ultimul meci cu ea am avut multe șanse.

Nu trebuie să mă grăbesc și să îmi construiesc punctul. Știu ce am de jucat” - Sorana Cîrstea, pentru Digisport, despre meciul cu Daria Kasatkina.

  • Pentru prezența în turul al treilea, Sorana va fi recompensată cu 59.100 de dolari și 65 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Semifinalistă anul trecut la Miami, Sorana Cîrstea are de apărat 390 de puncte (se află pe locul 27 în clasamentul WTA Live - coborâre de trei poziții).

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).