Ploaia a fost actorul principal la Miami și a dat peste cap ziua de tenis. Meciul Soranei Cîrstea cu Sloane Stephens, din turul al doilea, a fost întrerupt în momentul în care sportiva noastră conducea cu 5-2. Disputa va fi reluată sâmbătă.

Sorana CirsteaFoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

Meciul dintre Sorana Cîrstea și Sloane Stephens, întrerupt de ploaie

Startul duelului Soranei cu Sloane Stephens a fost amânat de mai multe ori din cauza ploii, iar în cele din urmă partida a început cu întârziere.

Nu s-a jucat însă mult, după doar 22 de minute meciul fiind întrerupt din cauza condițiilor meteo.

Cap de serie 19 la Miami, Cîrstea a avut parte de începutul de partidă pe care și l-a dorit. A făcut două breakuri, s-a desprins rapid la 4-0, iar jocul său ofensiv a pus-o în dificultate pe americancă.

Până la întreruperea partidei, Sloane a recuperat unul dintre breakuri, iar în momentul în care ploaia și-a intrat serios în drepturi scorul era 5-2 pentru Sorana.

Meciul urmează să fie reluat sămbătă.

Conform organizatorilor, partida dintre Cîrstea și Stephens va fi a doua de pe Terenul 1, după meciul dintre O'Connell și Tiafoe (de pe tabloul masculin de simplu). Duelul ar putea începe undeva în jurul orei 18:00 (ora României).

De-a lungul timpului, Cîrstea și Stephens s-au întâlnit de patru ori, scorul fiind egal, 2-2.

Ultimul meci direct a fost câștigat recent de americancă, la Indian Wells. A fost 6-0, 7-5 pentru campioana din 2017 de la US Open.

De știut despre meciul dintre Sorana Cîrstea și Sloane Stephens

  • Câştigătoarea partidei dintre Sorana Cîrstea și Sloane Stephens va juca în turul al treilea cu învingătoarea dintre rusoaica Daria Kasatkina (11 WTA) și americanca Claire Liu (114 WTA).
  • Sorana și Sloane s-au întâlnit de patru ori până acum, iar fiecare s-a impus de câte două ori: românca la Dubai 2013 (5-7, 6-3, 6-2) şi Doha 2024 (6-4, 6-2), iar americanca la Roland Garros 2022 (3-6, 6-2, 6-0) şi Indian Wells 2024 (6-0, 7-5).
  • Prezența în turul al doilea este recompensată cu 34.500 de dolari și 35 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Semifinalistă anul trecut la Miami, Sorana Cîrstea are de apărat 390 de puncte (se află pe locul 28 în clasamentul WTA Live - coborâre de patru poziții).

Miami Open, turneu din categoria WTA 1000, are loc în perioada 19-31 martie. Se joacă pe suprafață hard, pe tabloul principal se află 128 de jucătoare, iar premiile acordate au valoare totală de $8,995,555. Campioana en-titre este Petra Kvitova (este însărcinată și nu va participa la ediția din acest an).