​Cap de serie numărul 19, Sorana Cîrstea a avut parte de un traseu scurt la Indian Wells 2024, sportiva noastră fiind eliminată în turul al doilea de Sloane Stephens.

Sorana CirsteaFoto: Juergen Hasenkopf / imago sportfotodienst / Profimedia

>> VIDEO Indian Wells: Novak Djokovic, calificare cu ceva emoții - Set pierdut cu locul 69 mondial

>> Emma Răducanu, în turul trei la Indian Wells - Calificare după 23 de minute

Campioană de Grand Slam (titlu cucerit la US Open în 2017), americanca în vârstă de 30 de ani a dominat o partidă în care Sorana a fost departe de forma arătată în acest sezon.

Sloane (locul 44 mondial) a câștigat primul set fără să piardă game (6-0), iar în cea de-a doua manșă cele două breakuri reușite au făcut diferența (7-5).

Partida a durat o oră și 20 de minute.

De știut:

  • Pentru prezența pe tabloul principal de la Indian Wells, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 42.000 de dolari și 35 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În urma acestui succes, Stephens a egalat situația în meciurile directe cu Cîrstea: 2-2.
  • După eliminarea Soranei Cîrstea, România nu mai are reprezentante pe tabloul feminin de simplu de la Indian Wells 2024 (Ana Bogdan a fost învinsă în runda inaugurală).

BNP Paribas Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 6-17 martie. Se joacă pe suprafață hard și este dotat cu premii totale în valoare de $8,995,555. Campioana en-titre este Elena Rybakina.