​Turneul „ATP 250” de la Buenos Aires va avea un nou campion, după ce Carlos Alcaraz a fost eliminat surprinzător de Nicolas Jarry în semifinale.

Carlos AlcarazFoto: Tetsu Joko / AP / Profimedia

Carlos Alcaraz, învins de Nicolas Jarry în semifinalele ATP Buenos Aires

Câștigător al ediției din 2023, Alcaraz a fost învins după aproape două ore de joc de chilianul de pe locul 21 ATP, scor 7-6(2), 6-3.

După ce a pierdut primul set la tiebreak, Carlos a început setul secund cu un break, dar și-a pierdut de două ori serviciul și Nicolas a obținut calificarea în ultimul act al competiției din Argentina.

De știut:

  • Aceasta este prima victorie obținută de Jarry în fața lui Alcaraz, după ce ibericul câștigase primele două întâlniri (Rio de Jaineiro și Wimbledon, ambele în 2023).
  • Jarry va da în finală peste Facundo Diaz Acosta (87 ATP), care a câștigat duelul argentinienilor cu Federico Coria (106 ATP), scor 6-2, 6-3.
  • Aceasta este a patra victorie pentru Nicolas în meciurile cu jucători din Top 5 ATP.
  • Nicolas Jarry va juca pentru a șasea oară într-o finală de turneu ATP. Chilianul a câștigat turneele de la Bastad (2019), Santiago, Geneva (2023), dar a pierdut în ultimul act la Sao Paulo (2018) și Geneva (2019).

Turneul de la Buenos Aires face parte din categoria ATP 250, se dispută în perioada 12-18 februarie, are premii totale în valoare de $642.615, iar ultimul campion este Carlos Alcaraz.