Marketa Vondrousova a părăsit turneul „WTA 1000” de la Doha, campioana en-titre de la Wimbledon fiind învinsă în optimi de Anastasia Pavlyuchenkova (locul 32 mondial).

Marketa VondrousovaFoto: Mark Greenwood/IPS / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> Cazul de dopaj al Simonei Halep, comparat cu cel al lui Adrian Mutu: „El a ieșit cu fruntea sus”

Marketa Vondrousova, învinsă de Anastasia Pavlyuchenkova la WTA Doha

Rusoaica de 32 de ani s-a impus în două seturi în fața sportivei din Cehia (locul 8 WTA), scor 7-5, 6-3.

Pavlyuchenkova a bifat 35 de lovituri câștigătoare în meciul care a durat o oră și 50 de minute.

De știut:

  • Pavlyuchenkova nu mai învinsese o jucătoare de Top 10 WTA de la Roland Garros 2021, competiție la care a ajuns până în finală (cel mai bun rezultat obținut de rusoaică la un Grand Slam).
  • Aceasta este prima victorie obținută de Anastasia în meciurile cu Marketa. Precedentele întâlniri au avut loc în 2021, iar cehoaica a avut câștig de cauză la Chicago și Moscova.
  • Anastasia Pavlyuchenkova se va duela în sferturi cu învingătoarea partidei dintre Danielle Collins (63 WTA) și Katerina Siniakova (42 WTA).

Qatar TotalEnergies Open 2024 are loc în perioada 11-17 februarie. Turneul se joacă la Doha, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și oferă premii totale în valoare de $3.211.715. Campioana en-titre este Iga Swiatek (2022, 2023), iar Simona Halep s-a impus în 2014.

Principalele favorite de la WTA Doha: Iga Swiatek (1), Coco Gauff (2/eliminată), Elena Rybakina (3), Ons Jabeur (4/eliminată), Qinwen Zheng (5), Marketa Vondrousova (6/eliminată), Maria Sakkari (7/eliminată), Jelena Ostapenko (8).

>> WTA: ​Organizatorii Transylvania Open, anunț important legat de viitorul turneului de la Cluj-Napoca

>> Mesajul emoționant al unui fost participant la Turneul Campionilor: „Săptămânile trec și răspunsurile nu apar”