Căldura a făcut multe victime de-a lungul timpului la Australian Open, iar ediția din acest an nu face excepție. Jack Draper a câștigat meciul cu Marcos Giron revenind de la 1-2 la seturi, dar finalul partidei a fost unul foarte dificil pentru britanic.

Jack DraperFoto: William WEST / AFP / Profimedia

>> VIDEO Australian Open 2024: Sorana Cîrstea, eliminată dramatic după ce a condus cu 6-0, 3-0

Jack Draper a vomitat după ce l-a învins pe Marcos Giron la Australian Open 2024

Temperatura a trecut de 30 de grade Celsius la Melbourne, iar Draper (55 ATP) a avut mari probleme în primul meci de cinci seturi din cariera sa.

La finalul partidei de trei ore și 15 minute (6-4, 3-6, 4-6, 6-0, 6-2 pentru Draper), britanicul s-a grăbit să dea mâna la fileu cu adversarul său, iar apoi a vomitat într-un coș de gunoi aflat la marginea terenului.

„M-am simțit prost pentru că, evident, tocmai îl bătusem și eram la modul 'Trebuie să-ți strâng mâna, amice, dar trebuie să ajung la coșul acela'” - Jack Draper, după victoria cu Marcos Giron.

Draper va avea o misiune dificilă în turul al doilea, fază a competiției în care va da peste americanul Tommy Paul (favorit 14). Partida va avea loc joi, când se estimează că temperaturile vor fi mult mai scăzute.

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.

>> Surpriză la Australian Open 2024: A eliminat un favorit și a obținut doar a doua victorie la un Grand Slam

>> VIDEO Australian Open 2024: Fostă lideră WTA, învinsă în turul întâi

>> Australian Open 2024: Ana Bogdan, în turul doi la dublu