​Sorana Cîrstea părea să aibă parte de meciul perfect cu Yafan Wang (locul 94 mondial), dar sportiva noastră a „reușit” să fie eliminată încă din runda inaugurală de la Australian Open 2024, deși a condus cu 6-0, 3-0.

Sorana CirsteaFoto: COREY SIPKIN / AFP / Profimedia

>> VIDEO Australian Open 2024: Iga Swiatek a eliminat o fostă câștigătoare a competiției

Sorana Cîrstea, învinsă de Yafan Wang după ce a condus cu 6-0, 3-0

Partida de pe Terenul 13 a început cum nu se putea mai bine pentru Cîrstea. A 22-a favorită a competiției de la Melbourne a câștigat primele nouă game-uri și calificarea în turul al doilea părea o simplă formalitate.

După un prim set aproape fără greșeală, Sorana a fost prima care s-a impus la retur și în setul secund, dar a început să comită tot mai multe erori neforțate (a terminat partida cu 31), iar Wang a jucat din ce în ce mai precis.

Sorana și-a pierdut de cinci ori serviciul și a mai reușit un singur break, astfel că Yafan a obținut victoria după aproape două ore de joc, scor 0-6, 7-5, 6-2.

Sursă video: Eurosport

De știut:

  • Sorana Cîrstea a ajuns la 6 înfrângeri consecutive în competițiile oficiale.
  • Aceasta a fost a treia întâlnire dintre Cîrstea și Wang. Chinezoaica a mai câștigat la ITF Saint-Gaudens 2015, în timp ce românca s-a impus la WTA Wuhan 2017.
  • Pentru prezența pe tabloul principal, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de $81,180 și 10 puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Yafan Wang se va duela în turul al doilea cu învingătoarea meciului dintre Emma Răducanu (296 WTA) și Shelby Rogers (161 WTA).

Australian Open 2024 are loc în perioada 14-28 ianuarie. Campionii en-titre sunt Novak Djokovic și Aryna Sabalenka.

>> Surpriză la Australian Open 2024: A eliminat un favorit și a obținut doar a doua victorie la un Grand Slam

>> VIDEO Australian Open 2024: Fostă lideră WTA, învinsă în turul întâi

>> Australian Open 2024: Ana Bogdan, în turul doi la dublu