Responsabilii WTA și ATP au decis să stabilească un set de reguli pentru disputarea meciurilor de tenis, printre care eliminarea orelor târzii la care începeau anumite partide.

Circuitul WTAFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Meciurile de tenis nu vor mai începe după ora 23:00

Numărul de meciuri care se termină târziu (definite ca meciuri care se termină după miezul nopţii) a crescut considerabil în ultimii ani, având un impact negativ asupra jucătorilor şi fanilor. Acest lucru este legat de o creştere a duratei medii a meciurilor în turnee, anunță News.ro.

Noile reguli legate de programarea meciurilor vor fi implementate în cadrul evenimentelor WTA şi ATP şi vor intra în vigoare din ianuarie 2024.

Nu mai mult de cinci meciuri pe zi pe un teren (cu începere de la ora 11.00), cu trei meciuri în timpul sesiunii de zi şi două meciuri în timpul sesiunii de seară.

Niciun meci nu va începe după ora 23.00, cu excepţia cazului în care este aprobat de supervizorul WTA/ATP în urma consultării cu conducerea WTA/ATP.

Meciurile care nu pot începe pe un teren până la ora 22:30 vor fi mutate pe un teren alternativ - până cel târziu la ora 23:00.

Sesiunile de noapte să înceapă cel târziu la ora 19:30, cu recomandarea de a începe la ora 18:30.

În circumstanţe excepţionale, un turneu poate solicita derogări pe baza tradiţiilor culturale locale, a condiţiilor meteorologice sau a altor situaţii atenuante, care vor fi luate în considerare de WTA/ATP.

Noile reguli de programare sunt puse în aplicare în cadrul unei perioade de probă de un an, în 2024, urmând să fie revizuite ulterior.