​Aryna Sabalenka și-a respectat statutul de mare favorită și a câștigat fără mari bătăi de cap meciul cu Daria Kasatkina (favorită cinci). Sportiva din Belarus s-a impus în două seturi, scor 6-1, 6-4, și a obținut astfel calificarea în semifinalele WTA Brisbane.

Aryna SabalenkaFoto: Adam Hunger / AP / Profimedia

>> VIDEO Scandal făcut de o campioană de Grand Slam: „Nu vei mai arbitra vreodată meciurile mele”

Aryna Sabalenka, victorie fără emoții cu Daria Kasatkina la WTA Brisbane

Sabalenka pornea meciul cu Kasatkina cu un important avantaj moral: a avut un 2023 foarte bun (a fost lideră mondială, a câștigat Australian Open, a jucat finala la US Open și semifinale la Roland Garros și Wimbledon), iar în meciurile directe conducea cu 5-2.

De altfel, Aryna câștigase categoric ultimele două partide cu Daria (ambele în 2023), iar scenariul nu s-a schimbat nici acum.

Într-un prim set în care a bifat trei break-uri și și-a cedat o singură dată serviciul, Sabalenka s-a impus cu 6-1.

Daria s-a zbătut să varieze jocul, să-i mai rupă adversarei din elanul ofensiv, dar încercările au fost sortite eșecului. Sabalenka a reușit 14 lovituri câștigătoare, iar manșa i-a revenit după 32 de minute.

Setul al doilea a fost ceva mai echilibrat, un singur break (realizat la 2-2) făcând diferența. Sabalenka a închis partida cu mingi noi, de la serviciu, scor 6-4. Meciul a durat o oră și 28 de minute.

Aryna a avut în total 29 de lovituri câștigătoare, a fructificat 4 din cele 11 mingi de break și a câștigat 70 de puncte (față de cele 51 ale Dariei).

WTA Brisbane, sferturi

Victoria Azarenka (8) - Jelena Ostapenko (3) 6-3, 3-6, 7-5

Elena Rybakina (2) - Anastasia Potapova (11) 6-1, abandon Potapova

Linda Noskova - Mirra Andreeva 7-5, 6-3

Aryna Sabalenka (1) - Daria Kasatkina (5) 6-1, 6-4

Semifinale WTA Brisbane 2024

Meciurile din semifinalele de la WTA Brisbane vor avea loc sâmbătă și vor putea fi urmărite în direct pe canalele Digisport.

Victoria Azarenka (8) vs Aryna Sabalenka (1) / 1-3 în meciurile directe

Elena Rybakina (2) vs Linda Noskova / 1-0 în meciurile directe

Turneul WTA de la Brisbane are loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $1,736,763, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka (în 2023).