Ziua și scandalul pentru Jelena Ostapenko la WTA Brisbane. De această dată, „victimă” i-a căzut campioanei de Grand Slam arbitra Julie Kjendlie.

Jelena OstapenkoFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Jelena Ostapenko a dat vina pe arbitra de scaun pentru înfrângerea cu Victoria Azarenka

Ostapenko a avut parte de un meci intens și pe alocuri cu accente dramatice împotriva Victoriei Azarenka în sferturile competiției.

Vika a avut câștig de cauză în cele din urmă, scor 6-3, 3-6, 7-5, după un meci de două ore și 31 de minute.

În încercarea de a găsi un vinovat (cel mai probabil), Jelena s-a supărat pe arbitra de scaun și i-a promis acesteia că nu o va mai arbitra vreodată.

În setul decisiv, la scorul de 5-4 în favoarea adversarei, Ostapenko i-a reproșat lui Julie Kjendlie că nu a văzut că mingea a căzut de două ori în terenul rivalei. Până la scandal a mai fost doar un pas.

„Faci atât de multe greșeli. Nu vreau să mai arbitrezi vreodată vreun meci al meu. Nu o să mă mai arbitrezi vreodată. Tu distrugi efectiv partidele mele”, a strigat Ostapenko către arbitra de scaun.

Întrebată la finalul partidei despre scandalul făcut de adversară, Victoria Azarenka s-a rezumat să glumească: „Când joci împotriva Jelenei, uneori este bine să-ti pui o cască și să încerci să rămâi acolo”.

De știut:

În meciul din sferturile WTA Brisbane s-au întâlnit două campioane de Grand Slam: Azarenka, fostă lideră WTA, a triumfat la Australian Open în 2012 și 2013, în timp ce Ostapenko a ridicat trofeul la Roland Garros în 2017.

Scandalul făcut de Jelena Ostapenko la adresa arbitrei Julie Kjendlie

WTA Brisbane, sferturi

Victoria Azarenka (8) - Jelena Ostapenko (3) 6-3, 3-6, 7-5

Elena Rybakina (2) - Anastasia Potapova (11) 6-1, abandon Potapova

Linda Noskova - Mirra Andreeva 7-5, 6-3

Aryna Sabalenka (1) - Daria Kasatkina (5)

Semifinale WTA Brisbane

Victoria Azarenka (8) vs Aryna Sabalenka (1) / Daria Kasatkina (5)

Elena Rybakina (2) vs Linda Noskova

Turneul WTA de la Brisbane are loc în perioada 31 decembrie - 7 ianuarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500, are premii totale în valoare de $1,736,763, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka (în 2023).