Novak Djokovic (36 de ani) are parte de un început bun de sezon și de an, liderul ATP obținând o nouă victorie. Sârbul l-a învins pe Jiri Lehecka (22 de ani) la United Cup, scor 6-1, 6-7(3), 6-1.

Novak DjokovicFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Novak Djokovic, serie impresionantă de 43 de victorii consecutive în Australia

Lider mondial, Nole a avut parte de un început de meci pe măsura așteptărilor fanilor: Djokerul s-a impus cu 6-1 în primul set.

Setul al doilea a fost unul cu mari probleme la serviciu: au fost patru break-uri, iar manșa a ajuns în tie-break. Surprinzător, Djokovic a avut unele momente de rătăcire, iar adversarul (ocupant al locului 31 mondial) „i-a furat” manșa, scor 7-3.

Decisivul l-a adus însă înapoi pe vechiul Nole: sârbul a cedat un singur game, iar victoria s-a conturat după două ore și 18 minute (6-1, 6-7(3), 6-1).

De știut:

  • În urma victoriei de la Perth cu Jiri Lehecka, Djokovic a ajuns la 43 de victorii consecutive în Australia.
  • Ultima înfrângere a lui Nole pe suprafața acestei țări datează din 2018, atunci Djokerul a fost depășit de Chung Hyeon în optimile de la Australian Open.

De știut despre United Cup

  • La United Cup, care înlocuieşte fosta Hopman Cup, participă 18 naţiuni repartizate în şase grupe, cu meciuri la Perth şi Sydney.
  • Primele clasate din cele şase grupe şi cele mai bune două echipe de pe locurile secunde se califică în faza sferturile de finală, care urmează să se desfășoare între 3 și 5 ianuarie 2024.
  • Semifinalele vor avea loc pe 6 ianuarie, iar marea finală pe 7 ianuarie la Sydney. Premiile totale ale competiției se ridică la 10 milioane de dolari americani.

Cum arată grupele de la United Cup

Se joacă la Perth

Grupa A: Polonia, Spania, Brazilia

Grupa C: SUA, Marea Britanie, Australia

Grupa E: Cehia, China, Serbia

Se joacă la Sydney

Grupa B: Grecia, Canada, Chile

Grupa D: Franța, Italia, Germania

Grupa F: Croația, Olanda, Norvegia.

>> Rafael Nadal, înfrângere la dublu la revenirea în circuitul ATP