Jannik Sinner a fost jucătorul finalului de sezon în tenisul masculin: a ajuns în finala Turneului Campionilor și a câștigat Cupa Davis. Antrenorul Darren Cahill a vorbit despre calitățile care-l fac pe italian să fie un jucător unic și a explicat de ce este sigur că acesta va avea succes în circuitul ATP.

Jannik Sinner si Darren CahillFoto: Felice Calabrò / PA Images / Profimedia

Jannik Sinner are capacitatea de a se adapta la tot felul de situații, spune Darren Cahill

Jannik a obținut numeroase victorii în fața jucătorilor din Top 10 ATP în acest sezon (l-a învins pe Novak Djokovic de două ori în doar zece zile), iar Cahill a vorbit despre cum și-a îmbunătățit acesta jocul de-a lungul timpului.

​„Înțelege din ce în ce mai bine jocul, își cunoaște corpul și știe cum să interpreteze toate semnalele. Din punct de vedere fizic, a evoluat foarte mult, este mult mai puternic, mai dur și mai rapid. Acesta este genul de lucru care face diferența.

Triumful de la Toronto (primul său titlu Masters - n.r.) a reprezentat o trambulină pentru încrederea sa, la fel ca fiecare dintre victoriile obținute în fața unor jucători din Top 10 și Top 5. Nu sunt surprins de nivelul la care a jucat în ultimele două săptămâni ale sezonului, pentru că știu cât de mult iubește acest sport și cât de mult muncește.

A învățat foarte mult în ultimii doi ani, iar îmbunătățirea sa a fost evidentă și la unele lovituri, de exemplu, reverul slice. De asemenea, și-a șlefuit lucrurile la forehand, care este unul dintre cele mai impresionante pe care le-am văzut în cariera mea.

De acum înainte știu că este pregătit să facă orice pentru a continua să se îmbunătățească. Are voința de a face ajustări tehnice, ajustări tactice, ajustări nutriționale și orice altceva îi poți cere.

Cea mai mare virtute a lui este capacitatea de a se adapta la tot felul de situații și este un băiat foarte matur pentru vârsta lui, în acest sens îmi amintește puțin de modul în care Bjorn Borg și Mats Wilander gestionau presiunea. Zâmbește mereu, este foarte inteligent și competitiv și generează o atmosferă foarte bună oriunde merge” - Darren Cahill, într-un interviu pentru Corriere dello Sport.

>> Jannik Sinner și lipsa explicației pentru performanța unică reușită în fața lui Novak Djokovic

Jannik Sinner va avea succes indiferent de antrenorii care vor veni alături de el

Sinner a fost pregătit la începutul carierei de legendarul Ricardo Piatti, dar i-a surprins pe mulți când a ales să lucreze cu Simone Vagnozzi, un necunoscut la acea vreme. Darren Cahill face și el parte din echipa italianului, dar spune că acesta va avea rezultate indiferent de antrenorul care îi va fi alături.

„Pentru Jannik, să aibă un antrenor ca Simone este o adevărată binecuvântare, pentru că sunt convins că va deveni unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Pentru mine este o onoare să antrenez alături de el, am înțeles care este rolul meu și cum experiența mea ne poate ajuta să vâslim cu toții în aceeași direcție.

Cred că Sinner a venit cu o bază foarte bună datorită lui Piatti și a făcut foarte bine că a avut mai multe voci în echipa sa și că a făcut o schimbare de peisaj. Nu aș fi surprins dacă peste câțiva ani își va da seama că are nevoie de ceva diferit de mine, de exemplu. Știu că va avea un mare succes, indiferent de antrenorii care vor veni alături de el” - Darren Cahill.

>> Jucătorul care „îl va forța” pe Novak Djokovic să se retragă din tenis

Obiectivul lui Jannik Sinner pentru 2024 - Jocurile Olimpice de la Paris

Sinner l-a învins incredibil pe Novak Djokovic în semifinalele Cupei Davis, iar apoi a câștigat trofeul după ce a trecut de Australia în finală. Fostul antrenor al Simonei Halep a vorbit despre cât de importantă este Italia pentru Jannik și despre următorul său obiectiv: JO 2024.

„Când s-a accidentat anul trecut la Paris-Bercy și nu a putut juca în Cupa Davis, mi-am dat seama cât de mult îi pasă de țara sa, pentru că a fost cu adevărat devastat. Aș spune că, pentru sezonul următor, prioritatea sa principală nu este alta decât Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Este un eveniment pe care l-am marcat deja cu roșu în calendar, deoarece Jannik adoră să reprezinte Italia” - Darren Cahill.

Performanțele reușite de Jannik Sinner în 2023: a câștigat Cupa Davis, finalist la Turneul Campionilor, cea mai bună clasare din carieră (locul 4), 4 titluri (inclusiv primul său Masters, în Canada), prima semifinală de Grand Slam (Wimbledon).

>> Jannik Sinner nu are o veste bună pentru rivalii lui Novak Djokovic după Turneul Campionilor 2023

Darren Cahill, unul dintre cei mai respectați antrenori din circuit

Darren Cahill este un nume foarte important în circuitul mondial al tenisului profesionist.

Australianul a reușit să-l facă pe Lleyton Hewitt cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar pe Andre Agassi cel mai bătrân.

A cucerit de-a lungul carierei alături de elevii săi următoarele titluri de Grand Slam: US Open 2001 (cu Lleyton Hewitt), Australian Open 2003 (cu Andre Agassi), Roland Garros 2018 (cu Simona Halep) și Wimbledon 2019 (cu Simona Halep, a sfătuit-o și a participat la realizarea tacticii).

>> Un fost antrenor al lui Novak Djokovic spune cât timp mai poate juca sârbul la cel mai înalt nivel