Novak Djokovic continuă marșul către al 8-lea titlu la Wimbledon, după ce a reușit să se califice în finală, în urma unei victorii contra lui Jannik Sinner, scor 6-3, 6-4, 7-6(4).

Novak DjokovicFoto: Tetsu Joko / AP / Profimedia

Novak Djokovic l-a învins pe Jannik Sinner în semifinale la Wimbledon

Novak Djokovic dovedește încă o dată că se află într-o formă de excepție, după un nou meci foarte bun la Wimbledon.

Fostul lider mondial nu a avut niciun fel de problemă în duelul contra lui Jannik Sinner (8 ATP) și l-a învins în trei seturi, la capătul unui meci ce a durat două ore și 49 de minute.

În marea finală de la All England Club, Nole îl va înfrunta pe câștigătorul dintre Carlos Alcaraz (1 ATP) și Daniil Medvedev (3 ATP).

În urma succesului de vineri cu Jannik Sinner, Nole a ajuns la a 34-a victorie consecutivă de la Wimbledon.

De știut:

  • Novak Djokovic se află la o singură victorie de titlul cu numărul 24 de Grand Slam - record absolut pentru tenisul masculin.
  • Dacă se va impune la All England Club, Nole o va egala pe legendara Margaret Court - australianca are 24 de titluri majore câștigate în carieră (cele mai multe din toate timpurile).
  • A fost semifinala de Grand Slam cu numărul 46 din cariera lui Djokovic, performanță cu care a egalat recordul deținut de Roger Federer.
  • Ultima înfrângere a lui Djokovic la Wimbledon datează din 2017: la acea ediție, sârbul era nevoit să abandoneze în timpul partidei cu Tomas Berdych din sferturile competiției londoneze (la scorul de 7-6(2), 2-0 în favoarea cehului).