Jannik Sinner l-a învins de două ori în zece zile pe Novak Djokovic, iar un fost mare jucător al Italiei consideră că elevul lui Darren Cahill va fi cel care îl va face pe sârb să se retragă din tenis.

Novak DjokovicFoto: Stefano Guidi / Zuma Press / Profimedia

>> Jannik Sinner nu are o veste bună pentru rivalii lui Novak Djokovic după Turneul Campionilor 2023

Jannik Sinner îl va face pe Novak Djokovic să se retragă, crede Adriano Panatta

Adriano Panatta (câștigător al Cupei Davis în 1976, an în care s-a impus și la Roland Garros) crede că Nole va renunța la tenis la finalul sezonului viitor, după ce va mai pierde câteva meciuri cu Sinner.

„Cred că Sinner devine cel mai rău coșmar al lui Djokovic. Este un jucător care lovește mai tare decât el, care este la fel de inteligent ca el, care luptă poate cel puțin la fel de mult ca el. Dar are un mare avantaj: e mult mai tânăr decât sârbul.

Îmi amintesc cum s-a oprit Borg din cauza lui McEnroe, cum s-a oprit McEnroe din cauza lui Boris Becker. Cred că Sinner îl va mai bate de câteva ori anul viitor pe Djokovic și îl va forța pe sârb să se retragă” - Adriano Panatta, potrivit Tuttosport.

Sinner l-a învins pe Djokovic în grupele Turneului Campionilor și în semifinalele Cupei Davis (după ce a salvat trei mingi de meci consecutive), dar liderul mondial s-a impus în ultimul act al ATP Finals (și conduce cu 4-2 în întâlnirile directe).

Performanțele reușite de Jannik Sinner în 2023:a câștigat Cupa Davis, finalist la Turneul Campionilor, cea mai bună clasare din carieră (locul 4), 4 titluri (inclusiv primul său Masters, în Canada), prima semifinală de Grand Slam (Wimbledon).

Cine este Adriano Panatta

În vârstă de 73 de ani, Adriano Panatta a fost cel mai sus în ierarhia mondială pe locul 4, în august 1976. A câștigat în carieră 10 titluri, unul dintre acestea fiind de Grand Slam (Roland Garros - ediția din 1976). S-a mai impus și în Cupa Davis, alături de Italia, în 1976.

A fost unul dintre rivalii epocii pentru Ilie Năstase (10-3 în meciurile directe pentru român).

Sursa foto: Norbert Scanella / Panoramic / Bestimage / Profimedia