Liderul mondial Novak Djokovic a avut parte de un an excelent, încununat cu trei titluri de Grand Slam, iar acum se pregătește pentru ulimele dueluri din 2023, alături de Serbia în Cupa Davis.

Novak DjokovicFoto: Marco Canoniero / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic speră să câștige din nou Cupa Davis alături de Serbia

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, liderul ATP, spune că vrea să dea un „impuls” echipei Serbiei pentru a câştiga Cupa Davis şi pentru a încheia „en fanfare" un sezon excepţional, notează EFE şi AFP.

„Sunt foarte mulţumit de modul în care am jucat şi am câştigat trofeul la Turneul Campionilor de la Torino, şi sper să găsesc acelaşi nivel de performanţă la Cupa Davis. Este un ultim efort înainte de finalul unui sezon excepţional", a spus Djokovic.

El a reiterat că obţinerea Cupei Davis este unul dintre „cele mai mari obiective" ale anului.

„Este ultima săptămână a sezonului, aşa că este necesar un efort final din partea fiecăruia dintre noi", a insistat Djokovic, care a câştigat trei noi titluri de Mare Şlem în 2023 (Australian Open, Roland Garros, US Open), ridicându-şi totalul la 24 de titluri, un record absolut în ATP.

La 36 de ani, sârbul va încheia 2023 pe primul loc în clasamentul ATP, fiind pentru a opta oară în carieră când termină în fotoliul de lider, scrie Agerpres.

Serbia, condusă de Djokovic, a câştigat Cupa Davis şi în 2010.

Joi, Serbia va juca, la Malaga, contra Marii Britanii, în sferturile ediţiei 2023 a Cupei Davis.