​La trei luni după ce și-a asigurat spectaculosul transfer al lui Lewis Hamilton, Ferrari anunță că alți doi angajaţi de la Mercedes se vor alătura echipei italiene de la 1 octombrie.

Monopostul FerrariFoto: HIRANO Jay / Shutterstock Editorial / Profimedia

Loïc Serra și Jérôme d'Ambrosio, de la Mercedes la Ferrari

Astfel, Ferrari a anunţat recrutarea inginerului francez Loïc Serra și a fostului pilot belgian Jérôme d'Ambrosio.

Serra va fi responsabil de ingineria performanţelor şasiului, raportându-i lui Enrico Cardile. D'Ambrosio va deveni director adjunct al echipei şi, în acelaşi timp, va conduce Scuderia Ferrari Driver Academy, programul companiei pentru tinerii piloţi.

Născut în Belgia în 1985, D'Ambrosio a fost un pilot de curse de succes până în 2020. Acesta se poate lăuda cu o victorie în GP2 Series, trei în Formula E, dar și 20 de participări în Mari Premii de Formula 1 între 2011 și 2012 (pentru Virgin Racing și Lotus).

Înainte de a se alătura echipei Mercedes în 2023 în calitate de director al programului de dezvoltare a piloților, D'Ambrosio a fost director de echipă pentru Venturi Racing în Formula E.

Inginerul Adrian Newey, următoarea țintă pentru Ferrari

Ferrari, a doua în campionatul din 2024 după Red Bull, speră acum să îl atragă pe Adrian Newey, cel mai de succes inginer din istoria F1.

De numele lui Newey se leagă cele mai importante rezultate reușite de Red Bull în Formula 1, inginerul englez stând la baza monoposturilor care i-au ajutat pe Sebastian Vettel (de patru ori campion mondial) și Max Verstappen (este mare favorit să-și treacă în CV titlul cu numărul patru în acest sezon) să triumfe în Marele Circ.

Britanicul în vârstă de 65 de ani a anunţat la sfârşitul lunii aprilie că va părăsi Red Bull la începutul anului 2025, după aproape 20 de ani petrecuţi la echipa austriacă.