Toni Nadal i-a fost antrenor lui Rafael Nadal pentru o perioadă îndelungată, iar colaborarea a fost una fructuoasă. Într-un interviu recent, tehnicianul a oferit o explicație interesantă pentru care nu a fost dat afară de nepotul său, fost lider ATP.

Rafael si Toni NadalFoto: David Lobel / Zuma Press / Profimedia

>> OFICIAL Simona Halep a făcut apel la TAS împotriva suspendării de 4 ani

Toni Nadal: „Am fost cel mai ieftin din circuit și e greu să dai afară pe cineva din familie”

Ajuns la 62 de ani, Toni a vorbit despre colaborarea cu nepotul Rafa, una care s-a întins din copilăria lui Rafa și până în 2017.

„Am fost foarte norocos să pot să pregătesc un jucător atât de bun ca Rafa. Dacă antrenezi pe cineva ca el este foarte ușor să fii considerat un antrenor bun.

Odată i-am spus fiului meu, care este și el jucător de tenis, să nu spună nimănui că sunt un antrenor bun.

Am fost alături de Rafa preț de 30 de ani pentru că am fost cel mai ieftin antrenor din circuit și pentru că este foarte greu să dai afară un membru al familiei” - Toni Nadal, citat de welovetennis.fr, despre colaborarea fructuoasă cu Rafa.

Cu unchiul Toni în loja sa, Rafael Nadal a câștigat Australian Open, Roland Garros (de zece ori), Wimbledon (în două rânduri) și US Open (de trei ori). De asemenea, a triumfat de 30 de ori în competițiile Masters (ATP 1000).

Alături de Rafa (37 de ani în prezent), Toni Nadal a avut un procentaj al victoriilor de 83,75%.

Începând din 2021, Toni Nadal îl antrenează pe Felix Auger-Aliassime (fără vreun rezultat notabil însă, cel puțin până acum).

>> Rafael Nadal și noutățile care nu-i vor încânta pe fanii ibericului