Craig Tiley, directorul de la Australian Open, a anunțat zilele trecute că Rafael Nadal va reveni pe terenul de tenis cu ocazia Grand Slamului de la Melbourne. Ibericul vine însă cu completări și anunță că lucrurile nu stau chiar atât de bine cum s-a grăbit Tiley să le prezinte.

Rafael NadalFoto: GJL / Gtres Online / Profimedia

>> Rafael Nadal vorbește deschis despre rivalitatea cu Novak Djokovic și titlul neoficial de GOAT

Rafael Nadal nu poate confirma când va reveni pe teren

În urmă cu mai mult de o săptămână, Craig Tiley a venit cu vestea cea mare pentru fanii lui Rafa: spaniolul va reveni pe teren cu ocazia Australian Open 2024.

La câteva zile distanță, Nadal iese public cu noutăți și anunță că durerile persistă și că revenirea în circuitul ATP s-a putea amâna din nou.

Rafa a jucat ultimul meci oficial tocmai la Australian Open, la începutul anului, iar de la acel moment fanii au tot sperat să-l vadă pe teren. Doar că nu a fost chip de vreo revenire, Nadal ratând toate turneele importante, inclusiv Roland Garrosul pe care l-a câștigat de 14 ori.

„Prima opțiune realistă pentru revenire ar fi în ianuarie (n.r. 2024), la Australian Open. Nu pot să confirm nimic, pentru că nu știu dacă se va întâmpla”, spune Rafa atunci când a fost chestionat pe marginea revenirii pe terenurile de tenis.

„Nu s-a schimbat mare lucru în ultimele săptămâni, cu excepția faptului că mă antrenez ceva mai mult decât înainte”, completează Rafa.

Mai mult decât atât, fostul lider ATP spune „nu mă antrenez fără dureri”.

„Lucrurile s-ar schimba mult dacă aș avea zero dureri. De-abia atunci aș fi în măsură să vă pot da o dată a revenirii pe teren pentru că m-as putea pregăti așa cum trebuie.

Sunt pe drumul cel bun, deşi este o accidentare pe care nu am avut-o până acum. Dar sunt entuziasmat, asta este cel mai important lucru.

Este o accidentare care este nouă pentru mine şi este un teritoriu neexplorat. Am încercat să mă întorc în sezonul de zgură şi nu s-a întâmplat, de aceea nu ştiu şi nu pot spune când o să revin”, conchide Rafa Nadal.

De știut despre Rafael Nadal

  • Se află în prezent pe locul 243 în ierarhia ATP după un sezon în care a jucat în total doar patru meciuri (o victorie și trei înfrângeri).
  • A adunat în 2023 doar $310.797 din tenis.
  • A urcat pentru prima dată pe locul 1 ATP în data de 18 august 2008.
  • Are 1068 de victorii și 220 de înfrângeri în carieră.
  • A strâns doar din premiile din tenis $134.640.719, iar de-a lungul carierei are 92 de titluri ATP.
  • Se află pe locul doi în ierarhia competițiilor majore cucerite: 22 de titluri de Grand Slam, față de cele 24 ale lui Novak Djokovic.

Ierarhia titlurilor de Grand Slam câștigate

1. Novak Djokovic 24

2. Rafael Nadal 22

3. Roger Federer 20 / retras din tenis.

>> Unchiul Toni aduce noutăți în privința retragerii lui Rafael Nadal din tenis