Rusia pare că are viitorul asigurat în tenisul feminin, iar Anastasiia Gureva este unul dintre cele mai promițătoare nume. Sportiva din 18 ani a câștigat proba de dublu a junioarelor de la US Open 2023 (alături de românca Mara Gae) și a fost comparată cu Maria Sharapova.

Anastasiia Gureva si Mara GaeFoto: Dustin Satloff / AP / Profimedia

>> Rezultat fantastic - Mara Gae, campioană la dublu junioare la US Open 2023

Anastasiia Gureva vrea să fie mai bună decât Maria Sharapova

Gureva spune că vrea să devină o jucătoare mai bună decât a fost Sharapova, fostă lideră WTA și câștigătoare a celor 4 turnee de Grand Slam.

Alături de Mirra Andreeva și Alina Korneeva (ambele au 16 ani), Anastasiia impresionează în turneele la care participă și spune că vârsta nu contează în tenis.

„În tenis, mentalitatea și psihicul joacă acum un rol important. Încă din copilărie, m-am uitat la meciurile Mariei, am admirat mereu cum joacă și faptul că luptă până la capăt. Toată lumea spune că semăn cu Maria Sharapova. Cel mai probabil din cauza înălțimii mele. Sunt flatată!

Oamenii mă întreabă adesea: 'Vrei să fii ca Sharapova?'. Le răspund mereu că vreau să fiu mai bună. Trebuie să te străduiești întotdeauna pentru mai mult!

Mă uit la meciurile mari ale ei, ale Martinei Hingis și ale surorilor Williams și încerc să împrumut lucruri în jocul meu, dar și să mă fortific din punct de vedere mental.

Este greu să joci cu Mirra (Andreeva), pentru că adversarele se gândesc mereu la diferența de vârstă și la cum ar da o înfrângere contra unei sportive atât de tinere. Drept urmare, devin foarte tensionate, dar acest lucru nu ia cu nimic din ceea ce a făcut Andreeva anul acesta.

Eu încerc să nu dau atenție vârstei, tenisul e un sport care acoperă o plajă mare: de la 15 ani până la 40. Nu ar trebui să te uiți la cine este adversarul tău, ci trebuie să te concentrezi să îți faci jocul și să câștigi” - Anastasiia Gureva, potrivit gotennis.ru.