Carlos Alcaraz nu i-a dat prea multe șanse lui Alexander Zverev, meciul cap de afiș din sferturile US Open 2023 curgând în mare parte în direcția impusă de iberic. Campion en-titre la Flushing Meadows, Alcaraz a avut câștig de cauză în trei seturi, scor 6-3, 6-2, 6-4.

Carlos AlcarazFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Panoramic / Profimedia

Carlos Alcaraz, victorie în trei seturi cu Alexander Zverev

Partida de pe Arthur Ashe a fost cea mai așteptată din faza sferturilor masculine de la US Open 2023. Din păcate pentru cei care-și doreau un meci epic de cinci seturi, duelul a fost unul în care Carlos s-a impus cu autoritate.

Spaniolul a avut procentaje superioare cu serviciul (atât pe primul, cât și pe al doilea), a avut intervenții sigure la fileu (procentaj de 80% al punctelor câștigate de la plasă), a bifat cu 7 lovituri câștigătoare mai mult decât adversarul și a avut limpezimea necesară în momentele importante ale partidei.

US Open 2023, semifinale masculine

Carlos Alcaraz (1) vs Daniil Medvedev (3)

Ben Shelton vs Novak Djokovic (2)

De știut:

  • Carlos Alcaraz îl conduce cu 2-1 în meciurile directe pe Daniil Medvedev. Rusul a câștigat prima întâlnire (Wimbledon 2021), iar apoi ibericul a avut câștig de cauză la Indian Wells (2023) și Wimbledon (2023).
  • Novak Djokovic și Ben Shelton nu s-au întâlnit până acum în circuitul mondial, semifinala de la US Open urmând să fie primul duel dintre sârb și american.
  • Indiferent de cine va câștiga turneul major de la Flushing Meadows, Novak Djokovic va fi de săptămâna viitoare noul lider ATP.

Rezumatul partidei dintre Carlos Alcaraz și Alexander Zverev

Sursa video: Eurosport