Jelena Ostapenko a ajuns în premieră în sferturi la US Open, însă a fost învinsă categoric de Coco Gauff în două seturi, scor 6-0, 6-2.

Jelena OstapenkoFoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

>>> Sorana Cîrstea, în fața celui mai important rezultat al carierei - Ce ne așteaptă în sferturile feminine de la US Open 2023

Jelena Ostapenko spune că Coco Gauff a avut mai mult timp să se odihnească

După ce a scris istorie în optimi și a eliminat-o pe Iga Swiatek, Jelena Ostapenko s-a oprit în sferturi la Flushing Meadows.

Calificată în premieră în sferturi la US Open, Ostapenko a suferit un eșec usturător în disputa cu Coco Gauff, într-un meci în care a reușit să câștige doar două gameuri.

La conferința de presă de la finalul partidei, Jelena a încercat să explice eșecul drastic suferit în fața americancei, dar s-a declarat surprinsă de programarea disputei.

„Având în vedere că am jucat în sesiunea de noapte (duminică), cred că ar fi trebuit să joc din nou la aceeași oră sau mai târziu, pentru că nu ai prea mult timp să te recuperezi.

Chiar dacă ai o zi liberă între timp, tot trebuie să te antrenezi, să-ți faci treaba, să te tratezi, etc. Deci cred că a fost mai bine pentru ea, pentru că a jucat mult mai devreme în ziua în care eu am jucat în sesiunea de noapte.

Când am pus întrebarea cu o zi înainte, eram destul de sigură că voi juca în sesiunea de noapte, pentru că așa mi s-a spus. Când a apărut programul, am văzut că jucam în primul meci și mi s-a părut ciudat.” - a declarat letona.