​Liudmila Samsonova a câștigat un singur game în finala turneului „WTA 1000” de la Montreal, iar sportiva din Rusia a explicat înfrângerea suferită în fața americancei Jessica Pegula (6-1, 6-0).

Liudmila SamsonovaFoto: ROB PRANGE / AFP / Profimedia

Organizatorii WTA Montreal, criticați de Liudmila Samsonova după finala cu Jessica Pegula

Liudmila jucase trei seturi în semifinale (1-6, 6-1, 6-2 vs Elena Rybakina), dar organizatorii au programat finala turneului în aceeași zi, la doar câteva ore distanță.

„Am fost în camera de fizioterapie, încercând să mă recuperez. O oră, apoi aproape imediat a trebuit să ies din nou pe teren.

E ciudat și dureros să îmi dau seama că organizatorilor nu le pasă prea mult de noi, jucătoarele. Dacă plouă, trebuie să faci tot posibilul pentru a evita să joci două meciuri în aceeași zi” - Liudmila Samsonova, citată de PuntoDeBreak.

Deși este de acord cu Samsonova, Pegula spune că rusoaica este probabil mulțumită cu performanța reușită în Canada.

„A avut parte de un program nebunesc. Vremea a fost de vină și programarea meciurilor i-a fost nefavorabilă. Nu e ideal, dar nu putem face nimic.

E dezamăgitor atunci când nu ești la nivelul dorit de joc, mai ales pentru cineva ca ea, o jucătoare grozavă. A avut parte de o săptămână măreață și a făcut tot ce a putut, așa că sunt sigură că va fi mulțumită” - Jessica Pegula.

De știut:

  • Pegula le-a mai eliminat la Montreal pe Yulia Putintseva (79 WTA), Jasmine Paolini (43 WTA), Coco Gauff (7 WTA) și Iga Swiatek (1 WTA).
  • Acesta este al treilea titlu din palmaresul americancei Pegula, după cele de la Washington DC (2019) și Guadalajara (2022). Ea a pierdut alte patru finale.
  • Grație triumfului din Canada, Jessica Pegula a acumulat 6.030 de puncte în clasamentul WTA. Ea este depășită doar de Iga Swiatek (9.730) și Aryna Sabalenka (8.746).
  • De cealaltă parte, Liudmila Samsonova se află pe locul 12 WTA, cea mai bună clasare din carieră.

„Omnium Banque Nationale” a avut loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august. Turneul de categorie WTA 1000 a oferit premii în valoare de 2.788.468 de dolari. Turneul a fost câștigat de Simona Halep în 2016, 2018 și 2022.