Elena Rybakina (4 WTA) a ratat prezența în ultimul act al turneului „WTA 1000” de la Montreal, după ce a fost învinsă în semifinale de Liudmila Samsonova, scor 6-1, 1-6, 2-6, deși câștigase categoric primul set.

Elena RybakinaFoto: Christinne Muschi / Zuma Press / Profimedia

Jessica Pegula – Liudmila Samsonova, în finala WTA Montreal

După patru finale jucate în acest an, dintre care două câștigate la Indian Wells și Roma, Rybakina a fost aproape de ultimul act de la Montreal.

Primul set a fost total la dispoziția jucătoarei din Kazahstan, care a arătat o prestație solidă și părea că problema câștigătoarei a fost tranșată.

Setul al doilea a început însă cu Samsonova în control, reușind o întoarcere spectaculoasă, iar partida s-a îndreptat spre decisiv.

Câștigătoarea din 2022 de la Wimbledon nu și-a revenit însă, iar rusoaica a profitat din plin și s-a calificat în finală.

Meciul a durat o oră și 45 de minute.

În finala turneului WTA Montreal, Liudmila Samsonova (18 WTA) o va întâlni pe americanca Jessica Pegula (3 WTA), care în semifinale a eliminat-o surprinzător pe lidera mondială, Iga Swiatek.

Pentru Samsonova este cea de-a doua finală din acest an, după ce a fost învinsă în ultimul act de la WTA Abu Dhabi.

„Omnium Banque Nationale” are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000 și oferă premii în valoare de 2.788.468 de dolari. Campioana en-titre la simplu este Simona Halep (2022), în timp ce la dublu s-au impus americancele Coco Gauff și Jessica Pegula.