​Bianca Andreescu a părăsit turneul „WTA 1000” de la Montreal după runda inaugurală, sportiva cu origini românești fiind învinsă clar de Camila Giorgi.

Bianca AndreescuFoto: Ng Han Guan / AP / Profimedia

Bianca Andreescu, învinsă de Camila Giorgi în primul tur de la WTA Montreal

Serviciul jucătoarei care reprezintă Canada nu a funcționat prea bine în meciul cu Giorgi. Bianca a bifat trei ași, dar a comis trei duble greșeli și a câștigat doar 62% dintre punctele jucate cu primul serviciu și 40% dintre cele în care a fost nevoită să lanseze pentru a doua oară.

Giorgi (51 WTA), care a salvat cinci mingi de break ale adversarei, s-a impus de trei ori la retur și a avut câștig de cauză după o oră și jumătate de joc, scor 6-3, 6-2.

Aceasta este a treia înfrângere consecutivă suferită de Andreescu (41 WTA), după cele cu Ons Jabeur (turul trei de la Wimbledon) și Marta Kostyuk (primul tur de la Washington).

De cealaltă parte, Camila a obținut a treia victorie la rând la Montreal (a trecut și de calificări), iar în runda următoare va da peste cehoaica Petra Kvitova (favorită 7).

Rezumatul partidei dintre Bianca Andreescu și Camila Giorgi

Omnium Banque Nationale présenté par Rogers are loc anul acesta la Montreal, în perioada 7-13 august, face parte din categoria WTA 1000, iar pe tabloul principal s-au aflat 64 de jucătoare. Simona Halep a câștigat competiția în 2016, 2018 și 2022.