​Rafael Nadal a fost operat luna aceasta la șold, dar marele campion iberic nu poate sta departe de terenul de tenis și a fost prezent în calitate de fan la turneul „ATP 250” de la Mallorca.

Rafael NadalFoto: GJL / Gtres Online / Profimedia

>> VIDEO Rafael Nadal și primele imagini după operația la șold

Rafael Nadal, prezent la meciul lui Feliciano Lopez de la ATP Mallorca

Nadal, unul dintre cei mai faimoși locuitori din Mallorca, s-a aflat în tribune la meciul disputat de prietenul Feliciano Lopez împotriva australianului Max Purcell.

Rafa a stat lângă soția lui (Maria Francisca Perello), iar la partidă au asistat și Carlos Moya, Marc Lopez și Bartolome Salva-Vidal.

Aflat la ultimul turneu ATP din carieră, Feliciano nu a dorit ca aceasta să fie ultima sa partidă și a triumfat în două seturi, scor 6-3, 7-5.

Lopez (634 ATP, beneficiar al unui wild-card) va juca în optimi împotriva lui Jordan Thompson (71 ATP).

De știut:

  • Directorul turneului de la Mallorca este Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa.
  • La 41 de ani și 9 luni, Feliciano Lopez este al treilea cel mai în vârstă jucător cu o victorie ATP din 1990, după Jimmy Connors și Ivo Karlovic.
  • Feliciano Lopez a reușit 11 ași în fața lui Purcell. Spaniolul a ajuns la 10.244 de ași în carieră și l-a depășit pe Goran Ivanisevic (10.237).
  • Prima întâlnire dintre Nadal și Lopez a avut loc în 2003, la Basel, iar Feliciano s-a impus la tiebreak în setul decisiv. Cei doi au fost adversari de 14 ori, iar Rafa a câștigat 10 meciuri.