​​„Dispărut” din circuitul ATP după eliminarea de la Australian Open 2023, Rafael Nadal nu traversează cea mai bună perioadă a carierei. Cu o zi înainte de a împlini vârsta de 37 de ani, Rafa a suferit o intervenție chirurgicală în Barcelona.

Rafael NadalFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

>> Marele absent al zilei de la Roland Garros

>>> FOTO Rafael Nadal și noua activitate după retragerea temporară din tenis

Rafael Nadal, operat din cauza leziunii psoasului stâng cu o zi înainte de a împlini 37 de ani

Fost lider al ierarhiei ATP, Rafael Nadal a făcut o conferință de presă înainte de Roland Garros, în care a confirmat că nu va participa la turneul de Grand Slam de la Paris și unde a vorbit și despre retragerea temporară și chiar definitivă din circuit.

Cu 22 de titluri de Grand Slam câștigate, Rafael Nadal a suferit o accidentare în meciul de la Australian Open 2023 contra lui Mackenzie McDonald.

Agentul său a confirmat vineri seară că acesta a fost supus unei intervenții chirurgicale minore, menită să îi trateze mușchiul psoas, scrie Daily Mail.

„Rafael Nadal a fost supus unei intervenții chirurgicale artroscopice minore pentru a revizui leziunea psoasului stâng, care l-a ținut în afara competiției, Această intervenție a fost efectuată la Barcelona.” - a transmis Benito Perez-Barbadillo.