​Ashleigh Barty a uimit întreaga lume a tenisului când s-a retras la doar 25 de ani, iar Ons Jabeur este sigură că fosta lideră WTA ar fi putut atinge borne incredibile dacă nu ar fi luat această decizie surprinzătoare.

Ons JabeurFoto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

Ashleigh Barty putea câștiga 20 de Grand Slamuri, crede Ons Jabeur

Aflată pe locul 6 în clasamentul WTA (cel mai sus a fost pe 2), Jabeur spune că Barty era capabilă să cucerească cel puțin 20 de titluri de Grand Slam (australianca s-a impus la Roland Garros 2019, Wimbledon 2021 și Australian Ooen 2022).

„Cred că schimbarea s-a petrecut deja de mult timp în tenisul feminin, iar în tenisul masculin vine cu siguranță. Exemplul surorilor Williams și al lui Federer, Djokovic și Nadal sunt de necrezut.

Acum, Iga dă acest exemplu, iar Ash Barty a făcut-o și ea. Dacă ar fi continuat să joace, ar fi câștigat 20 de Grand Slamuri.

Dar îmi place circuitul WTA așa cum este acum. Este atât de competitiv încât nu știi cine va câștiga și, sincer, poate că asta e mai bine. Uneori este plictisitor să ai mereu aceeași finală” - Ons Jabeur, citată de The Guardian.

Ashleigh Barty s-a impus la Roland Garros 2019, Wimbledon 2021 și Australian Open 2022. Australianca a ocupat prima poziție în clasamentul WTA timp de 121 de săptămâni.

Citește și: Ashleigh Barty și despărțirea prematură de tenis - Fosta lideră WTA, noi detalii despre ruptura care a uimit circuitul mondial

Ashleigh Barty va deveni mamă

Vedeta australiană și-a întâlnit soțul (Garry Kissick) la Brooklands Golf Club (unde acesta lucra) din Queensland în 2016, în timpul unei partide de golf, iar de atunci sunt împreună (cei doi s-au căsătorit în iulie 2022).

La începutul anului, Ash a anunțat că este însărcinată.