Jaqueline Cristian a fost eliminată în primul tur al competiției „WTA 250” de la Bad Homburg (Germania), sportiva noastră fiind învinsă de Varvara Gracheva.

Jaqueline CristianFoto: Claudio Gärtner / imago sportfotodienst / Profimedia

Jaqueline Cristian, învinsă de Varvara Gracheva la WTA Bad Homburg

Gracheva, a opta favorită a turneului din Germania, a avut nevoie de doar 56 de minute pentru a trece de Cristian (133 WTA), scor 6-2, 6-1.

De știut:

  • Varvara Gracheva (locul 43 mondial) se va duela în optimi cu italianca Sara Errani (80 WTA).
  • Jaqueline Cristian a jucat doar nouă meciuri pe iarbă în întreaga sa carieră, câştigând unul singur, în 2015.
  • Aceasta este a cincea înfrângere consecutivă pentru Jaqueline, după cele de la ITF Madrid (vs Sara Sorribes Tormo), Roland Garros (vs Gabriela Ruse), Valencia Challenger (vs Clara Tauson) și Gabia Challenger (vs Sinja Kraus).

Varvara Gracheva a ales să reprezinte Franța

Începând cu turneul de la Bad Homburg, Gracheva (jucătoare născută la Moscova) reprezintă Franța.

„Nimeni din Rusia nu m-a contactat în legătură cu schimbarea cetățeniei. Nici înainte ca această decizie să fie cunoscută, nici după.

Locuiesc în Franța de peste șase ani. Aici am o bază bună de antrenament. Îmi place cultura franceză, stilul de viață, oamenii.

Vreau să rămân aici pentru totdeauna. Am prieteni aici, mă simt bine în Franța”, spunea Varvara Gracheva într-un interviu pentru sport.pl.

Bad Homburg Open este un turneu WTA 250, pe iarbă, care a ajuns la a treia ediţie, primele două fiind câştigate de Angelique Kerber (2021) şi Caroline Garcia (2022).