Aryna Sabalenka a învins-o pe Elina Svitolina la Roland Garros, iar sportiva din Belarus și-a așteptat adversara la fileu (deși știa că aceasta nu va veni). Campioana de la Australian Open a afirmat că așa procedează după fiecare meci, dar ucraineanul Alexandr Dolgopolov consideră că nu acesta este adevărul.

Aryna SabalenkaFoto: Michael Baucher / imago sportfotodienst / Profimedia

>> VIDEO Cea mai bună jucătoare a Ucrainei, huiduită la Roland Garros - A ignorat-o la fileu pe vedeta Belarusului

Alexandr Dolgopolov spune că Aryna Sabalenka „face mișto de Ucraina”

Înrolat în armata Ucrainei încă de la începutul războiului cu Rusia, fostul jucător de tenis spune că Sabalenka a venit ostentativ la fileu.

„A fost cât se poate de dezgustător. În timp ce Rusia aruncă în aer un baraj, cu ajutorul prietenului ei mini-dictator (n.r. Aleksandr Lukaşenko), regina dramei, care „nu comentează și nu se simte în siguranță la conferințele de presă”, stă intenționat la fileu, făcând mișto de toate lucrurile prin care trece Ucraina. Patetic” - Alexandr Dolgopolov pe Twitter.

Dolgopolov a fost cel mai sus pe locul 13 în ierarhia ATP (ianuarie 2012), iar în carieră a câștigat trei titluri (Umag 2011, Washington 2012, Buenos Aires 2017). A adunat din premii $ 7.125.771. Ultimul meci al jucătorului din Ucraina datează din 2018.

La turneele de Grand Slam, cel mai bun rezultat l-a înregistrat, în 2011, în Australia, când a trecut, printre alţii, de Jo-Wilfried Tsonga şi de Robin Soderling, atunci pe locul 4 în lume, calificându-se în sferturile de finală.

>> Aryna Sabalenka, mesaj pentru Elina Svitolina după momentul tensionat din sferturile Roland Garros

>> Elina Svitolina, acuze la adresa Arynei Sabalenka după ce a fost huiduită la meciul din sferturi

De știut:

  • Aceasta a fost a treia confruntare dintre Sabalenka și Svitolina, iar jucătoarea din Belarus conduce acum cu 2-1.
  • Aryna Sabalenka se va duela pentru un loc în marea finală de la Roland Garros cu Karolina Muchova (43 WTA).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cea mai bună performanță înregistrată de Sabalenka la Roland Garros.
  • Jucătoarele învinse de Sabalenka la Roland Garros 2023: Marta Kostyuk (39 WTA), Iryna Shymanovich (214 WTA), Kamilla Rakhimova (82 WTA), Sloane Stephens (30 WTA) și Elina Svitolina (192 WTA).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).