Calificată în premieră în optimi la Roland Garros după ce a învins-o pe Kamilla Rakhimova, Aryna Sabalenka nu a participat la conferința de presă de la finalul disputei, motivând că se ferește de întrebările politice pe care jurnaliștii i le adresează.

Aryna SabalenkaFoto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aryna Sabalenka nu merge la conferințele de presă pentru a evita întrebările despre războiul din Ucraina

Campioană în acest an la Australian Open, Aryna Sabalenka își continuă sezonul fantastic din circuitul WTA.

Favorită numărul doi la Roland Garros, jucătoarea din Belarus s-a calificat în premieră în optimile Grand Slamului de la Paris, după ce a trecut lejer de Kamilla Rakhimova (82 WTA).

La final, bielorusa nu a dat curs întrebărilor jurnaliștilor și nu a fost prezentă la conferința de presă.

Cu toate că este una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, naționalitatea sa o pune într-o situație dificilă în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

Jurnaliștii evită să discute de cele mai multe ori despre jocul pe care aceasta îl prestează, lucru pe care Sabalenka l-a subliniat în ultimul interviu.

„După meciul meu din turul tecut, am vorbit cu presa, așa cum fac de obicei. Știu că tot timpul mă așteaptă niște întrebări care sunt despre politică și nu despre tenisul meu, dar de multe luni răspund la aceste întrebări în turnee, fiind foarte clară cu sentimentele și gândurile mele.

Aceste întrebări nu mă deranjează, știu că trebuie să dau răspunsuri presei despre aceste lucruri care nu țin de tenisul meu sau de meciurile mele, dar miercuri nu m-am simțit confortabil.

Ar trebui să mă pot simți în siguranță atunci când fac interviuri cu jurnaliștii după meciurile mele, pentru propria mea sănătate mintală și bunăstare, așa că am decis să ies din această situație și să nu mai răspund acestor întrebări și organizatorii turneului m-au susținut.” - a transmis aceasta, potrivit puntodebreak.com.

În optimile turneului Roland Garros, Aryna Sabalenka o va întâlni pe Sloane Stephens (30 WTA), finalista din 2018 și campioana de la US Open 2017.