Aryna Sabalenka a obținut cea mai importantă performanță a carierei la Roland Garros și s-a calificat în semifinale după ce a trecut de Elina Svitolina. Ucraineanca a ignorat-o la fileu pe Sabalenka, iar fanii prezenți pe Arena Philippe Chatrier au „taxat-o” pe Svitolina.

Aryna Sabalenka si Elina SvitolinaFoto: JULIEN DE ROSA / AFP / Profimedia

>>> Aryna Sabalenka, mesaj pentru Elina Svitolina după momentul tensionat din sferturile Roland Garros

Elina Svitolina spune că Aryna Sabalenka a vrut intenționat să inflameze spiritele la meciul de la Roland Garros

Campioană în acest an la Australian Open, Aryna Sabalenka continuă să fie criticată de către jucătoarele din Ucraina, după un nou moment în care a stârnit publicul de la Roland Garros, spune Svitolina.

Cea mai titrată jucătoare a Ucrainei a fost în centrul unui moment tensionat la finalul meciului pierdut cu Aryna Sabalenka, când jucătoarea din Belarus a așteptat la fileu să dea mâna cu Svitolina.

Evident, ucraineanca nu i-a dat atenție și a mers să salute arbitrul de scaun, iar la părăsirea terenului Svitolina a fost huiduită de fanii prezenți pe arena Philippe Chatrier din Paris.

Elina Svitolina nu a menajat-o deloc pe Sabalenka la finalul meciului și a acuzat-o de faptul că a inflamat spiritele în momentul în care a decis să o aștepte la fileu.

„A fost un meci semnificativ, dar eu am dat tot ce am putut, pentru că nu aveam nimic de pierdut. A fost o luptă dificilă, nu a funcționat pentru mine.

Prima mea recție când am văzut că stă la fileu a fost: ce faci!? Nu știu exact ce aștepta ea, pentru că declarațiile mele au fost dintotdeauna foarte clare referitor la strângerile de mână.

Poate că ea nu e pe rețelele de socializare și nu știe ce am spus. Dar eu am fost mereu clară, am spus că nu le voi strânge mâna. Da, cred că a vrut să inflameze situația prin ce a făcut. Mă așteptam să fiu huiduită.

Oricine pierde în situația asta e fluierat. Nu a fost o surpriză pentru mine.” - a spus Elina Svitolina.

Totodată, Elina Svitolina a făcut o retrospectivă a ultimei luni în circuitul WTA și a comentat și decizia Arynei Sabalenka de a nu participa la conferințele de presă de la Roland Garros, în contextul războiului declanșat de Rusia în Ucraina.

„Au fost săptămâni foarte bune pentru mine, am câștigat titlul la Strasbourg, am ajuns departe și aici, nu mă așteptam. Sunt fericită cu modul în care mi-am găsit jocul. Din punct de vedere fizic trebuie să mă îmbunătățesc.

Trebuie să fiu capabilă să lupt, pentru că timp de mai multe luni nu am pus mâna pe rachetă. Totul trebuie să fie luat de la capăt. Am arătat un nivel bun și aici, și la Strasbourg, e o situație pozitivă.

Prin a nu vorbi cu presa... cred că toată lumea ar trebui tratat la fel. Naomi Osaka a fost amendată data trecută pentru că nu a vorbit cu presa, iar acum nu există nicio amendă. Ar trebui să fie egal pentru toată lumea.

Eu m-am confruntat cu multe întrebări, am vorbit despre ce a zis Novak despre Kosovo. Nu încerc să câștig admirația oamenilor prin a-mi ascunde poziția față de toate aceste lucruri.” - a încheiat Svitolina.