Novak Djokovic vrea să-l depășească pe rivalul Rafael Nadal la numărul de Grand Slamuri câștigate (au ambii câte 22), dar sârbul va avea parte de o misiune foarte dificilă în semifinale la Roland Garros: îl va întâlni pe Carlos Alcaraz (principalul favorit).

Novak DjokovicFoto: Emmanuel DUNAND / AFP / Profimedia

*Meciul dintre Djokovic și Alcaraz va avea loc vineri, ora urmând a fi stabilită de organizatorii francezi.

>> Carlos Alcaraz sau Novak Djokovic? Ibericul spune cine este favorit în semifinala de la Roland Garros

Carlos Alcaraz îi amintește lui Novak Djokovic de Rafael Nadal

Aflat la a 45-a semifinală de Grand Slam din carieră, Nole spune că Alcaraz îi amintește de Nadal, care s-a impus de 14 ori pe zgura de la Paris (dar este accidentat și nu a putut participa la ediția din acest an).

„​Alcaraz performează foarte bine, fără îndoială, este un tip grozav, atât pe teren, cât și în afara acestuia. El aduce multă intensitate, îmi amintește de cineva stângaci din țara lui (n.r. Rafael Nadal).

Își merită succesele. Muncește din greu și este un jucător complet la doar 20 de ani. Am jucat o singură dată cu el, la Madrid. Va fi un joc pe care mulți oameni vor să-l vadă.

Va fi cea mai mare provocare pentru mine de până acum în acest turneu. Dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să-l învingi pe cel mai bun, iar el este jucătorul de învins aici” - Novak Djokovic, citat de PuntoDeBreak.

  • Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-au mai întâlnit o singură dată, iar spaniolul s-a impus cu (5)6-7, 7-5, 7-6(5) în semifinalele Mastersului de la Madrid (2022).
  • Carlos Alcaraz a câștigat 7 dintre ultimele 8 meciuri disputate împotriva jucătorilor din Top 5 ATP. De asemenea, spaniolul a înregistrat 25 de victorii în ultimele 27 de partide jucate pe zgură.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).