​Carlos Alcaraz l-a surclasat pe Stefanos Tsitsipas și îl va întâlni pe Novak Djokovic în semifinale la Roland Garros. La conferința de presă, sportivul din Spania a fost întrebat cine este favorit în cel mai așteptat meci de la Grand Slamul parizian.

Carlos Alcaraz si Novak DjokovicFoto: Laurent Lairys/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

*Meciul dintre Djokovic și Alcaraz va avea loc vineri, ora urmând a fi stabilită de organizatorii francezi.

„ Novak Djokovic este favorit în toate meciurile pe care le joacă”, crede Carlos Alcaraz

Deși este cotat cu prima șansă la casele de pariuri, ibericul consideră că experiența lui Nole va juca un rol important în partida de vineri și spune că sârbul rămâne favorit.

„Este unul dintre cei mai buni din istorie și nu se pune problema dacă va ține pasul cu ritmul meu, ci mai degrabă invers; Djokovic va fi întotdeauna favorit în meciurile pe care le joacă.

Ce mă uimește cel mai mult la Novak este modul în care lovește mingea și arsenalul său complet de lovituri. Te face să nu vezi niciun defect în tenisul lui și nivelul lui mediu este foarte ridicat, te obligă să-ți menții cel mai bun tenis pentru o lungă perioadă de timp.

Cred că faptul că are 45 de semifinalele de Grand Slam e foarte important, îi dă multă încredere și este favoritul. Oriunde va concura, va fi favoritul, în orice turneu, pentru că este o adevărată legendă.

Nu spun asta pentru a pune presiune, asta cred. A câștigat de două ori aici și ar fi fost mult mai multe dacă nu s-ar fi întâlnit cu cel mai bun din istorie pe această suprafață.

În acest moment mă simt unul dintre cei mai buni din lume și cred că o arăt prin nivelul jocului meu. Am o încredere enormă în toate aspectele jocului și mă simt grozav atât fizic, cât și psihic.

Pentru mine, este incredibil să fiu într-o semifinală de Grand Slam împotriva lui Novak. Îmi amintesc că am urmărit toate duelurile lui împotriva lui Rafa aici, la Paris, și îmi spuneam că într-o zi voi fi și eu acolo.

Din fericire, acea zi a venit, deci este un vis devenit realitate. Voi încerca să îmi impun stilul de joc și să fac un joc grozav” - Carlos Alcaraz, la conferința de presă.

  • Carlos Alcaraz și Novak Djokovic s-au mai întâlnit o singură dată, iar spaniolul s-a impus cu (5)6-7, 7-5, 7-6(5) în semifinalele Mastersului de la Madrid (2022).
  • Carlos Alcaraz a câștigat 7 dintre ultimele 8 meciuri disputate împotriva jucătorilor din Top 5 ATP. De asemenea, spaniolul a înregistrat 25 de victorii în ultimele 27 de partide jucate pe zgură.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).