​Aryna Sabalenka s-a calificat în semifinale la Roland Garros 2023, sportiva din Belarus învingând-o în două seturi pe ucraineanca Elina Svitolina.

Aryna SabalenkaFoto: Foto Olimpik/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

>> VIDEO Cea mai bună jucătoare a Ucrainei, huiduită la Roland Garros - A ignorat-o la fileu pe vedeta Belarusului

Belarusa Aryna Sabalenka a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina

Sabalenka, a doua favorită a Grand Slamului de la Paris, a avut parte de un meci foarte dificil cu o jucătoare care în luna octombrie a devenit mamă pentru prima oară. Aryna s-a impus după o oră și 34 de minute de joc, scor 6-4, 6-4.

Svitolina a început competiția pe locul 192 în clasamentul mondial (ocupă acum locul 73 în ierarhia WTA Live), dar i-a pus în multe momente probleme belarusei.

Sabalenka (locul 1 în WTA Live) a dictat ritmul (30-7 la lovituri câștigătoare), dar a făcut și mult mai multe erori neforțate (37-12).

Elina a reușit câteva lovituri spectaculoase, însă nu a reușit să se concentreze în momentele importante (a condus cu break în setul secund, dar a comis mai multe duble greșeli).

>> EXCLUSIV Una dintre marile rivale ale Simonei Halep ia atitudine în cazul de dopaj - Marele semn de întrebare

De știut:

  • Aceasta a fost a treia confruntare dintre Sabalenka și Svitolina, iar jucătoarea din Belarus conduce acum cu 2-1.
  • Aryna Sabalenka se va duela pentru un loc în marea finală de la Roland Garros cu Karolina Muchova (43 WTA).
  • Calificarea în semifinale reprezintă cea mai bună performanță înregistrată de Sabalenka la Roland Garros.
  • Jucătoarele învinse de Sabalenka la Roland Garros 2023: Marta Kostyuk (39 WTA), Iryna Shymanovich (214 WTA), Kamilla Rakhimova (82 WTA), Sloane Stephens (30 WTA) și Elina Svitolina (192 WTA).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).