Sara Errani și Irina Begu se vor întâlni la Roland Garros 2023, dar italianca a precizat înaintea meciului din turul al doilea că a primit „o veste teribilă” și simte că nu ar trebui să fie prezentă la Grand Slamul de la Paris.

Sara ErraniFoto: Mariusz Palczynski / Mpaimages.C / Zuma Press / Profimedia

>> Irina Begu, adversara finalistă de Grand Slam și întrebarea pe care vrea să o evite

Sara Errani a aflat că bunica ei a murit înainte de Roland Garros

Finalistă în 2012 pe zgura de la Paris, Errani a dezvăluit că bunica ei a murit sâmbătă seara și a afirmat că i-a fost foarte greu să se concentreze în meciul cu Jil Teichmann.

„A fost un meci mai mult decât dificil, astăzi a fost o zi foarte grea. Noaptea trecută a murit bunica mea, m-am trezit cu această veste teribilă. În cele din urmă am reușit să intru pe teren, să lupt, să rămân acolo... și chiar să câștig, nici măcar nu știu exact cum.

Bunica mea a urmărit toate meciurile mele, evident că această victorie este pentru ea. Este greu să fii departe de casă când se întâmplă astfel de lucruri, departe de părinții mei, de mama mea. Pe de o parte, îmi pare rău că mă aflu aici, nu ar trebui să fiu aici” - Sara Errani pentru Eurosport.

>> Cea mai bună jucătoare a României, în turul doi la Roland Garros - Motorul diesel

Sara Errani - Irina Begu, 3-2 în meciurile directe

De-a lungul timpului, Irina și Sara s-au întâlnit de cinci ori în circuitul WTA, scorul fiindu-i favorabil peninsularei, 3-2. Trebuie însă menționat că Begu s-a impus în ultimele două partide, ambele jucate pe zgură, suprafață existentă și la Paris.

2022, București: 6-2, 6-2 pentru Begu

2020, Roma: 6-1, 6-3 pentru Begu

2019, Guadalajara: 6-3, 7-6(6) pentru Errani

2012, Palermo: 6-4, 6-1 pentru Errani

2012, Barcelona: 7-6(5), 6-4 pentru Errani.

De știut:

  • Grație succesului din runda inaugurală, Irina Begu va fi recompensată cu 97.000 de euro și 70 de puncte în ierarhia WTA la simplu.
  • Câștigătoarea meciului dintre Begu și Errani va juca în turul trei cu învingătoarea partidei dintre Karolina Muchova (43 WTA) și Nadia Podoroska (103 WTA).

>> Irina Begu reacționează în cazul de dopaj al Simonei Halep

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 28 mai - 11 iunie, are premii totale în valoare de 49.6 milioane de euro, iar aceasta este ediția cu numărul 127. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 14 ori câștigător la Paris).