​Daniil Medvedev nu a reușit nici la Madrid să obțină rezultatul mult așteptat pe zgură: rusul s-a oprit în optimi, după ce a fost învins de compatriotul său Aslan Karatsev.

Daniil MedvedevFoto: Mark J. Terrill / AP / Profimedia

>> VIDEO Andrey Rublev, criza de nervi și eliminarea prematură de la ATP Madrid

Daniil Medvedev, învins de Aslan Karatsev la ATP Madrid

Ajuns pe locul 121 în ierarhia mondială (în februarie 2022 ocupa locul 14), Karatsev a trecut în două seturi de Medvedev, scor 7-6(1), 6-4. Partida a durat o oră și 37 de minute.

Aslan (semifinalist la Australian Open 2021) va da în sferturi peste câștigătorul meciului dintre americanul Taylor Fritz (10 ATP, favorit 8) și chinezul Zhizhen Zhang (99 ATP).

Zgura rămâne principalul inamic al lui Daniil Medvedev

Înaintea competiției de la Caja Magica, Medvedev a afirmat că relația sa cu zgura nu se va îmbunătăți vreodată.

„Nu cred că se va schimba vreodată ceva, să nu credeți asta. Am glumit pe tema asta cu antrenorul meu. Poate că în ultimul an al carierei mele voi merge la el și îi voi spune: 'Uite, Gilles, ne vom pregăti, vom juca doar pe zgură în acest sezon, ca să pot deveni din ce în ce mai bun'

Chestia este că trebuie să mă antrenez mai mult în pre-sezon dacă vreau să devin mai bun pe zgură, dar pot juca atât de bine pe hard încât este vorba de priorități.

Nu pot să-mi spun înainte de Australian Open că voi juca două săptămâni de pre-sezon pe zgură, pentru că nu suntem 100% siguri că mă va ajuta”, spunea Daniil Medvedev.

ATP Mutua Madrid Open are loc în perioada 25 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria ATP 1000, are premii totale în valoare de 7.705.780 euro, iar campionul en-titre este spaniolul Carlos Alcaraz.