Daniil Medvedev este jucătorul momentului în circuitul ATP, rusul câștigând deja patru turnee în 2023 (Rotterdam, Doha, Dubai și Miami). Fostul lider mondial va debuta în sezonul de zgură la Monte Carlo Masters, iar antrenorul Patrick Mouratoglou a încercat să explice de ce acesta are probleme pe „terre battue”.

Daniil MedvedevFoto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Daniil Medvedev nu se simte confortabil pe zgură

Mouratoglou, care a pus recent capăt colaborării cu Holger Rune, crede că Medvedev are probleme cu deplasarea pe zgură, iar lovitura sa preferată nu funcționează așa de bine pe această suprafață (pe care Daniil a spus de multe ori că o urăște).

„Cred că Daniil Medvedev se chinuie atât de mult pe zgură din două motive principale. Primul este cel mental. El a decis că zgura nu este pentru el și a spus-o de o sută de ori. Este imposibil să realizezi ceva mare atunci când crezi că nu ești bun la acel lucru.

În al doilea rând, există și motive tehnice. El nu se mișcă bine pe zgură. Cred că poate să învețe. Bineînțeles, poate învăța. Dar, pentru moment, nu se simte confortabil. Este dificil să fie ancorat în teren, să poată da cea mai bună lovitură posibilă. Iar dacă te uiți la jocul lui, acesta se bazează foarte mult pe mișcare.

Iar al doilea lucru, este această calitate a mingii pe zgură, când joci plat, mingea nu este la fel de joasă și este mai ușor de atacat. Cred că forehandul lui este de calitate pe zgură, dar reverul (care în mod normal este lovitura lui principală) nu este la fel de bun” - Patrick Mouratoglou pe Instagram.

>> Jucătorul momentului se teme de ce urmează în circuitul ATP: „Mă pregătesc deja mental”

Favorit 5 la Monte Carlo Masters, Daniil Medvedev va juca în turul al doilea împotriva câștigătorului dintre Lorenzo Sonego și un jucător venit din calificări.

Cel mai bun rezultat înregistrat de rus în Principat este calificarea în semifinalele ediției din 2019 (a fost învins de Dusan Lajovic).

>> VIDEO Faza zilei: Cât de mult iubește Daniil Medvedev să joace pe zgură