Câștigătoare a patru titluri de Grand Slam, Naomi Osaka a anunțat că dorește să revină în circuitul profesionist după ce va naște primul ei copil.

Naomi OsakaFoto: Tag Heuer/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Naomi Osaka vrea să mai câștige Grand Slamuri

Într-un interviu pentru WBS Japan, campioana de la US Open (2018, 2020) și Australian Open (2019, 2021) a vorbit despre obiectivul pe care vrea să-l îndeplinească în momentul în care va reveni pe teren.

„Categoric, este clar pentru mine că mă voi întoarce. Aceste luni de absență m-au făcut să mă împac cu tenisul și să iubesc cu adevărat acest sport căruia i-am dedicat întreaga mea viață.

E un fel de pauză, dar încă mă simt foarte competitivă, vreau să mai câștig Grand Slamuri, iar visul meu este să fac asta în fața copilului meu. Intenționez să revin în circuit în 2024” - Naomi Osaka.

Naomi Osaka (25 ani) și iubitul ei, rapperul Cordae, s-au afișat prima oară împreună la un meci de baschet al echipei Los Angeles Clippers, în 2019.

Japoneza a urcat pentru prima oară pe locul 1 mondial la 28 ianuarie 2019, iar în total a petrecut 25 de săptămâni în fruntea clasamentului WTA.

Aflată în prezent pe locul 69 în ierarhia mondială, Naomi nu a mai jucat în circuitul mondial de la finalul lunii septembrie 2022, atunci când s-a retras de la turneul de la Tokyo înainte de meciul cu Beatriz Haddad Maia. La acel moment, Osaka a acuzat o accidentare la mușchii abdominali.

Deși stă departe de tenis de luni bune, iar în sezonul precedent a jucat doar 23 de partide (14 victorii și 9 înfrângeri), Naomi Osaka o duce foarte bine atunci când vine vorba de încasări. Nipona conduce topul celor mai bine plătite sportive din lume pe 2022, cu încasări de 51 de milioane de dolari.