​Emma Răducanu a obținut la Indian Wells unul dintre cele mai bune rezultate ale sale după triumful de la US Open 2021, dar britanica s-a oprit în optimi fiind eliminată de Iga Swiatek.

Emma RaducanuFoto: Dita Alangkara / AP / Profimedia

Emma Răducanu, surclasată de Iga Swiatek la Indian Wells

Lidera ierarhiei WTA a avut nevoie de o oră și 24 de minute pentru a trece de Emma (77 WTA), scor 6-3, 6-1.

Pentru Swiatek urmează duelul cu Sorana Cîrstea, după ce sportiva noastră a eliminat-o surprinzător pe Caroline Garcia (favorită 5, câștigătoarea Turneului Campioanelor).

De știut:

  • Răducanu nu mai bifase trei victorii consecutive în circuitul WTA de la Seul, turneu care a avut loc în septembrie 2022.
  • La actuala ediție de la Indian Wells, Emma le-a învins pe Danka Kovinic, Magda Linette și Beatriz Haddad Maia.
  • Grație parcursului de la turneul din deșertul californian, Răducanu va urca în clasamentul mondial (se află pe locul 72 în ierarhia WTA Live).
  • Sorana Cîrstea și Iga Swiatek s-au mai întâlnit o singura dată în circuitul WTA: la Australian Open, ediția din 2022. Atunci, poloneza s-a impus în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-3.

Rezumatul partidei dintre Emma Răducanu și Iga Swiatek

Indian Wells se desfășoară în perioada 6-19 martie, pe hard, iar pe cele două tablouri principale s-au aflat la start câte 96 de jucători. Competiția oferă câte 8.800.000 de dolari la masculin și la feminin. Campioni en-titre sunt Taylor Fritz și Iga Swiatek.