A câștigat patru Grand Slamuri de-a lungul carierei și a fost lideră mondială. A jucat foarte puțin în ultimul timp, iar vestea că este însărcinată a scos-o momentan din circuitul WTA. Naomi Osaka va înregistra o cădere spectaculoasă în ierarhia mondială după turneul de la Miami.

Naomi OsakaFoto: Tag Heuer/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Naomi Osaka va ieși din primele 300 de locuri ale clasamentului WTA

Ultimul rezultat notabil al lui Naomi Osaka în circuitul mondial a fost finala surprinzătoare pe care a bifat-o anul trecut la Miami (turneu de categorie WTA 1000). A fost învinsă de Iga Swiatek (6-4, 6-0), dar a primit 650 de puncte pentru performanța ei.

În curând, acele 650 de puncte îi vor fi scăzute niponei din zestrea pe care o are în ierarhia mondială, Osaka fiind absentă momentat din circuit pentru că este însărcinată.

A anunțat că va reveni mai puternică după ce va naște (a fost văzută chiar antrenându-se recent cu Steffi Graf și Andre Agassi), dar până la acel moment Naomi va cădea enorm în ierarhia mondială.

În ierarhia WTA Live, Osaka are momentan 847 de puncte, găsindu-se pe locul 67. În următoarea perioadă îi vor fi scăzute cele 650 de puncte de anul trecut de la Miami, iar nipona va rămâne doar cu 197.

Cu punctele rămase, Osaka se va duce direct sub jucătoare precum Kathinka von Deichmann și Irene Burillo Escorihuela - cele două se află momentan la egalitate (câte 198 de puncte), pe locurile 304 și 305 în clasamentul WTA.

Sigur că în funcție de rezultatele din următoarea perioadă se vor mai putea face modificări, dar un lucru este cert: Naomi Osaka va ateriza direct în afara primelor 300 de locuri WTA.

În vârstă de 25 de ani, Osaka a câștigat patru Grand Slamuri până acum în carieră: Australian Open (2019, 2021) și US Open (2018, 2020). A fost lideră mondială, ea urcând pe prima treaptă pe 28 ianuarie 2019.

A adunat doar din premiile din tenis $21.177.252.