​Prezentă pe tabloul principal grație unui wild card, Sofia Kenin a înregistrat o înfrângere dureroasă în primul tur al turneului de categorie WTA 1000 de la Dubai.

Sofia KeninFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sofia Kenin, înfrângere severă în primul tur de la WTA Dubai

Sportiva din SUA (ajunsă pe locul 210 în clasamentul mondial) a câștigat doar două gameuri în meciul cu Marie Bouzkova (26 WTA), înfrângerea Sofiei fiind una severă, scor 1-6, 1-6. Partida a durat doar 61 de minute.

Campioană de Grand Slam la Australian Open 2020, Kenin are parte de sezoane foarte slabe după performanța uriașă reușită la Melbourne în urmă cu trei ani.

La doar câteva săptămâni după triumful de pe Rod Laver Arena, Kenin urca până pe 4 în ierarhia WTA, cel mai bun loc ocupat până acum în carieră.

De știut:

  • Este deja a cincea înfrângere din acest an pentru Sofia Kenin, cel mai bun rezultat de până acum din acest sezon fiind semifinala de la WTA Hobart (de categorie 250), din ianuarie.
  • Din 2020 (sezon în care a câștigat Australian Open), Kenin nu a mai triumfat în vreun turneu. În 2021 a avut 11 victorii și 10 înfrângeri, iar în 2022 s-a impus în zece rânduri, dar a cedat în alte 17 partide disputate.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 19-25 februarie, pe hard, face parte din categoria „WTA 1000” și are premii totale în valoare de $2.788.468. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit letonei Jelena Ostapenko.

Capii de serie la ediția din acest an a competiției sunt Iga Swiatek (1), Aryna Sabalenka (2), Jessica Pegula (3), Caroline Garcia (4), Coco Gauff (5), Maria Sakkari (6), Daria Kasatkina (7) și Belinda Bencic (8).

>> WTA Dubai: Irina Begu, eliminată în turul întâi de o campioană de Grand Slam