​Rafael Nadal a părăsit Australian Open în turul al doilea, ibericul ieșind accidentat de pe Rod Laver Arena. Speculațiile în legătură cu o posibilă retragere din tenis a lui Rafa au fost tot mai multe, iar Toni Nadal (unchiul și fostul antrenor) vine cu unele lămuriri în legătură cu acest aspect.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Rafael Nadal nu ia în considerare să se retragă din tenis

Aflat într-o acută lipsă de formă la începutul sezonului, Rafa (36 de ani) s-a mai pricopsit și cu o accidentare pe durata Australian Open. Problemele medicale îl vor ține departe de antrenamente cel puțin încă 3 sau 4 săptămâni, după cum spune Toni Nadal, unchiul fostului lider ATP.

Întrebat de EFE dacă Rafa se va retrage anul acest din tenis (așa cum s-a tot speculat în ultima perioadă), Toni spune că momentan cuvântul „retragere” nu există în mintea ibericului.

„Dacă-și va recăpăta forma și ritmul și va fi departe de problemele medicale, va continua cu siguranță (n.r. să joace tenis). Pentru moment, are nevoie de odihnă încă cel puțin 3-4 săptămâni.

Va fi dificil cu Djokovic (n.r. să încheie cariera cu mai multe titluri de Grand Slam decât sârbul), iar asta pentru că Nole este mai proaspăt decât el.

Va avea șansa lui la Roland Garros, vom vedea ce va fi. Nu în ultimul rând, este foarte greu de luptat cu un mare campion precum Djokovic.

Rafa știe că indiferent de ceea ce se va întâmpla de acum încolo a avut o carieră de care să fie foarte mândru.

Pentru moment este vorba doar despre un efort mare pe care el îl face pentru a continua să joace. Cuvântul „retragere” nu există în mintea sa”, spune Toni Nadal pentru EFE, conform Marca.

Cu titlul cucerit la Melbourne (al zecelea din carieră la Australian Open), Djokovic l-a egalat pe Nadal în ierarhia all-time a turneelor de Grand Slam câștigate.

La Roland Garros se anunță o bătălie interesantă pentru supramație între Rafa și Nole.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal / Novak Djokovic 22

3. Roger Federer 20

4. Pete Sampras 14

5. Bjorn Borg 11

6. Jimmy Connors / Ivan Lendl / Andre Agassi 8 etc.

>> Rafael Nadal reacționează după ce Novak Djokovic l-a egalat în ierarhia titlurilor de Grand Slam

>> VIDEO Faza zilei la Australian Open: Soția lui Nadal plânge în tribună