Novak Djokovic (35 de ani) l-a egalat pe Rafael Nadal (36 de ani) în ierarhia titlurilor de Grand Slam, iar discuția despre GOAT (cel mai bun din toate timpurile) a reinvadat spațiul public după ce Nole a câștigat al zecelea titlu la Australian Open.

Novak Djokovic, Rafael Nadal si Roger FedererFoto: UK Sports Pics Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

>> Toni Nadal explică de ce Novak Djokovic nu este la fel de iubit ca Rafael Nadal și Roger Federer

Cursa pentru GOAT, mai deschisă ca oricând - Goran Ivanisevic

Novak Djokovic a ridicat trofeul pe Rod Laver Arena, iar mulți dintre specialiștii din tenis vorbesc despre faptul că sârbul își va încheia cariera cu cele mai multe titluri de Grand Slam câștigate.

Goran Ivanisevic, antrenorul Djokerului, vorbește despre titlul de GOAT, croatul fiind de părere că totul este deschis, atâta timp cât cei doi mari rivali vor fi sănătoși.

„Am spus acum opt sau nouă ani că Novak şi Rafa îl vor întrece pe Roger în ceea ce priveşte numărul de Grand Slamuri câștigate. Atunci, oamenii m-au privit ciudat. Dar iată-ne, e 22-22.

Doi competitori fantastici, e incredibil câte au făcut cei doi pentru tenis.

Aștept cu nerăbdare ce ne rezervă viitorul. Dacă amândoi vor fi sănătoși, atunci lupta este acolo (n.r. pentru titlul de GOAT), o bătălie palpitantă.

Va fi foarte interesant, cu atât mai mult cu cât au apărut câțiva tineri care bat deja la ușa afirmării, sunt pe punctul de a obține rezultate importante.

Dar totuși, tot ei doi vor avea ultimul cuvânt de spus (n.r. Novak și Rafa). Nadal va fi mereu favorit la Roland Garros atâta timp cât va juca. La Australian Open s-a jucat pe terenul lui Novak, acum lupta se va muta pe terenul lui Rafa, la Roland Garros.

Este precum un meci de handbal între Spania și Serbia, iar scorul este egal, 22-22.

Desigur, sunt tineri capabili să-l bată pe Rafa, la fel și pe Novak, dar atunci când câștigi de 14 ori un turneu este ceva senzațional. Cei doi și-au împins constant limitele, iar rezultatul este unul fantastic” - Goran Ivanisevic.

Cât va mai juca Novak Djokovic la nivel înalt

„Cu siguranță, încă doi sau chiar trei ani. Felul în care are grijă de corpul său, modul în care abordează totul, inclusiv ceea ce mănâncă, este incredibil. Este fantastic nivelul la care a dus lucrurile”, completează Ivanisevic despre Djokovic, citat de atptour.com.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam

1. Rafael Nadal / Novak Djokovic 22

3. Roger Federer 20

4. Pete Sampras 14

5. Bjorn Borg 11

6. Jimmy Connors / Ivan Lendl / Andre Agassi 8 etc.

S-ar putea să te intereseze și: